Кракер кракнал, майно льо…

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. А може би трябва да започнат да се случват подобни неща, за да се сетят институциите да си затягат гащите! Факт.

  И ти, и аз знаем, че добре „затегнат“ IIS 6 в/у W23K е с поносима сигурност даже за такава институция от ключова световна значимост като президента на Македония. Е, не че не може да му дръпнат сайта и на един кнопикс от LiveCD, но все пак… да не се излагаме :).

 2. Сега си мисля… на второ четене… днес цял ден вися на ДАРИК и не съм чул за подобна простотия. Ако беше истина, според мен ДАРИК щяха да го кажат също?

 3. в последния брой на в. 168 часа на трета страница има една голяма снимка – четири 10-13 годишни деца, едно от които е показало среден пръст. текста под снимката е „добър ден: тинейджъри от скопие поздравяват българите“

  та този човек е хакер – не имал лоши помисли, просто си е написал своето послание.

 4. Не изглежда като „кракерлък“. Според news-а просто е добавено посланието на страницата и няма нищо друго променено/трито/deface-нато.
  На фона на случващото се в Македония в последно време е детска игра :)
  А чисто технически, сайта си е „дупка“ от където и да го погледнеш – мирише на SQL injection като на бензин в бензиностанция ;)

 5. Мда, да си прост не е малка работа. Не мога да си обясня кое хлапе, наслушало се от по-големите е решило да свърши тая глупост, но не знам и дали може да разбере какво точно е направило …

  Не че е съвсем първия случай на подобно нещо…

 6. Йовко, мене ми се чини че няма да се научат… просто защото „кракер“ някакси е встрани от вече общоприетото, а те са толкова консервени че чак дрънкат.

  Това естествено не ни пречи да се надяваме, и да правим каквото можем, за да променим това… И все пак, в масовите медии сякаш не съм чувал „кракер“.

 7. Типично българска дивотия. Естествено, че няма да ни обичат, ние не сме за обичане. Никакви европейци няма да станем, докато не престанем с тези селско-тарикатски, дебилски номера.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: