Leaving Гео Милев

Тази нощ бе последната в старата ми квартира в Гео Милев. Вчера събрах всичко в едни огромни кашони и се чудя как ще успеем да ги отместим довечера. Помолих двама-трима приятели за помощ – да видим как ще се справим.

Втрещен бях с колко багаж съм се зарил през последните 2 години. Предишния път като сменях квартирата си се преместих с два сака (от които единият бе полупразен) и с едно такси. Спомних си „Боен клуб“ и тезата за вещите, които в един момент започват да те притежават – не ти тях, а те теб… Ще трябва да изхвърля поне половината глупости, с които съм се затлачил. Заради принципа – не че са толкова безполезни – но е невъзможно да ми е нужно всичко това…

Все пак за два часа напълних кашоните и се почувствах адски скапан. Не ми се беше случвало скоро да заспя преди полунощ, но от 20:00 до 20:30 си дремнах от умора. След това излязох до магазина, от който се прехранвах през последните 2 години. Зяпах квартала и си помислих колко малко неща ще ме карат да си спомням за всичко това време прекарано тук. Някак твърде празно и безсмислено отлетя…

7 мнения за “Leaving Гео Милев”

  1. Предлагам ти един изпитан начин да разбереш кое наистина ти трябва и кое – не, преди да изхвърлиш каквото и да е. След като се преместиш, не разопаковай багажа веднага. Вади си нещата от кашоните едно по едно, когато ти потрябва всяко от тях. Което не си употребил до около месец, едва ли вече изобщо ти трябва. Чрез този метод още след първата смяна на квартира се освободих от 4/5 ненужни боклуци, които вече втора година изобщо не ми липсват.

  2. Бойчо (aka Бобсън) също подхвърли подобна идея, но тя има два недостатъка – не ме кефи да се спъвам в кашони из къщи и трябва да ровя за всяка вещ, която ми потрябва.

    А и кашоните са special и са назаем – трябва да ги връщам 😉

  3. Две неща:
    – за пръв път чувам за кашони на заем 🙂
    – дано се местиш в някой по-хубав квартал. Успех с новата къща. Както си подкарал – работа, кола, къща само жена ти остава :D.

  4. sebastianz55, не се изненадвай относно кашоните назаем. 🙂 Ако човек поиска да намери и да си купи, е доста трудно. И аз съм взимала назаем кашони, само че за беда скъсах почти половината заради претъпкване и после трябваше да изплащам еквивалента им в бира и кебапчета.

Вашият коментар