Лещички, лещички…

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. И двата Canon-ски модела идват с обектив, който няма добра слава сред ползвателите му, но пък за сметка на това струва само около 100 долара.

  Кажи го ДКК 550 (около 140 лв) и ще е точно :). И това – в скъпите датски магазини. Т.е. – китовият на 350D би следвало да е още по-евтин на истинските пазари (като щатския пазар) – около $50.
  Може и да се бъркам, но с очите си видях китовият за Canon EOS тук на тази цена.

 2. Мерси за разяснението около името Canon в предишната тема.
  Ще ми е интересно да чуя някакво мнение за Konica Minolta DiMAGE A2 и Konica Minolta DiMAGE A200, ако не ти е проблем.

 3. Ами не ги познавам, но те не са SLR – само SLR-like… Предпочитам да говоря за неща, от които имам поне някакви лични впечатления.

 4. …Four Thirds DSLR…
  На кое казваш Four Thirds DSLR? Защото аз познавам само два DSLR с матрица по стандарта 4/3 – Olympus E-1 и E-300

  …от серията DC (т.е. DSLR 4/3 only)…
  Тука не съм съгласен :)

 5. Задават се 4/3 модели на Panasonic, на Sigma и на други разни (Kodak) уж – не съм следил наскоро – много се шуми – да видим какво ще стане… Иначе за втората забележка си прав – искал съм да кажа:

  (т.е. DSLR only, включително и за 4/3)

  Мерси, fixed! :-)

 6. Останах с впечатлението, че бъркаш APC-size сензорите с тези от 4/3 серията:
  …продава се и почти за всички Four Thirds DSLR-и – не само за Nikon и Canon.
  Nikon и Canon до момента нямат 4/3 DSLR и най-вероятно няма и да имат скоро. Размерите на APC матриците са малко по-големи от тези на 4/3.
  Твоят D70s не е 4/3 DSLR :)

 7. Благодаря за загрижеността да не сбъркам нещо! Нали и на мен е позволено все пак да греша понякога ;-) За жалост в случая не съм. Прекрасно знам, че моят не е 4/3 – ако беше навярно нямаше да го купя, както не само, че знам, че Canon и Nikon нямат такива, но и се радвам и ръкопляскам на този факт… поне засега… честно казано – по се вълнувам от сензорите на Foveon.

  А изречението е съвсем вярно и означава – тези Sigmа-и се правят за всички 4/3 DSLR (колкото и да са те сега и за в бъдеще) – не само за Nikon и Canon (които е очевидно, че не са такива иначе нямаше да ги цитирам, а го правя защото моето съзнание засега се концентрира само върху тях), както и за апарати на Sigma и Pentax, които засега също не са такива, въпреки че за бъдещите камери на Sigma съвсем не съм сигурен, доколкото Sigma е активен участник в групата подкрепяща този формат. Всъщност съществуването на някакъв стандарт принципно не е лоша идея, но… Времето ще покаже…

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: