Лъв - господарят на джунглата

Лъв - господарят на джунглата

– Както с цветето. Ако обичаш едно цвете, което се намира на една звезда е сладко да гледаш нощем небето. Всички звезди са цветя.

„Малкият принц“, Екзюпери

Стихия: огън
Планета: Слънце
Плюсове: искрен, отговорен, сериозен, горд, щедър, гостоприемен
Минуси: самонадеян, суетен, егоцентричен, капризен, претенциозен, опърничав
Мании: господството
Камък:кехлибар, хризалит, топаз
Любима UNIX команда: top

Обичате ли котки? Ако да, то тогава няма как да не носите в главата си мисълта, че може и да отнесете някоя драскотина или ухапване ако котето, което сте се опитали да погалите нещо не е споделяло идеите ви.

Лъв са големи, величествени и своенравни котки – техният закрилник е не коя да е планета, а самото Слънце. Те са господарите на джунглата на зодиака (или поне така си мислят) и тук в този момент няма как в главата ви да не изгрее мисълта за Кралят-Слънце.

Лъвчетата са общителни, кипящи от енергия същества, които доста често дори ръмжат, ако е нужно, за да постигнат целите си. Ако имате начин да ги накарате да мъркат със сигурност това е по-лесния начин да ги укротите. В общуването с Лъв е нужно малко или много да сте звероукротител. Лъв е самовлюбен. Той само формално се интересува от истината за себе си – всъщност той приема единствено своята истина за меродавна. Нищо не може да го нарани повече от истина, в която той не е лидер, господар и център на вселената. И понеже е лесно раним (да, това все пак е коте) можете от време на време да му спестявате шока, че всъщност съществуват и други божества.

Всъщност Лъв е адски искрен и честен знак в отношенията си с останалите. Като един истински велик владетел той храни дълбоко уважение към ценности като великодушие, благородство и скромност. Самият той рядко е скромен, но определено е щедър, горд и благороден рицар.

Лъвовете ходят наперено, изправено и с гордо вдигната глава – не си позволявайте да не забележите, кога е влязъл в стаята. Всъщност той ще го направи така, че ще е трудно да не забележите. И ако все пак се правите на разсеян най-много да си отнесете някоя забележка или друго по-драматично изказване. Или пък да ви накажат с мълчаливо пренебрежение…

Лъв рядко бърза за някъде- той е величествен и тежък – особено мъжете. А дамите са грациозни и влудяващи – трябва да сте сляп за да не забележите котешкото в тях.

Лъв е проницателен – трудно можете да заблудите господаря на джунглата, затова определено е е добре да сте искрени с Лъв. Той ще ви отговори със същото – не се тревожете за взаимността. Лъв е добър психолог, обича да съветва и да поучава – мъдър е – струва си да се вслушате в някой негов съвет, но не се увличайте…

Лъв е труден партньор – взискателен е. Той винаги изразява възхищението си открито и великодушно, но може и да прекали с комплиментите. По-същия начин може и да не почувства кога да спре с критиките и забележките си. Разточителен е на емоции 🙂

Разточителен е и на средства – нали казахме вече, че той е владетелят – the one and the only. Царствеността му личи навсякъде – често в разточителна пищност – не обича да купува евтини неща, колко и практични да са те – винаги иска и търси най-доброто вино, храна, място, заведение, купони. Неговите купони също доста често са запомнящи се.

Принципно Лъв не може да си позволи вътре в себе си да е зависим от някого – предпочита на него да се осланят и така се чувства добре, но без някого до себе си (половинка от другия пол) представлява жалка гледка – нали се виждали проскубано коте?… За тяхно щастие съдбата не ги оставя за дълго сами – много е трудно да си намерите гадже Лъв или Лъвица – със сигурност вече са направили на някого впечатлението, което непрекъснато се стараят да правят и са го омагьосали… или той/тя тях.

Лъв може да е непоправим плейбой или безразсъден комарджия ако това го води към неговото усещане за лукс и първа класа удоволствия.

Лъвовете обаче са постоянни във всичко, което правят – верни приятели са и честни партньори. Много е трудно да ги отклониш от пътя, който те вече са поели и приели за своя съдба. Докато другите твърдоглавци като Овена, който руши стените, които му пречат с главата си от инат, или Телеца, който е в състояние да гради с векове тухла по тухла пътя си, който вярва, че е неговия, упоритостта на Лъва е някак разумна и величествена. Той опитва различни варианти и стратегии, дебне, атакува, отстъпва – така както прави с жертвата си всеки хищник.

Лъвът със сигурност може да носи отговорност – обикновено всява респект и доверие – достатъчно за да го предпочетат за лидер. Лъв не обича безразличето и равнодушието и рядко е човек без позиция. Лъв е и революционер.

Мъжът Лъв е галантен кавалер. Обича да прави впечатление и с осанка, и с размаха на разточителните си вечери или комплименти. Със сигурност ще се страе да впечатли дамата си с лукс, забележителен ресторант или грандиозно любовно обяснение. Всъщност Лъв обича публика и никак не е стиснат. Само жена без сърце може да не се предаде на неговата атака. А той не може да живее без любовта ви, което малко мъже декларират толкова искрено открито.

Любовта с Лъв обаче не е винаги е по мед и масло – той е тежък характер – има стремеж да подтиска партньорката си. Подчинява любимата си на своя нрав, акцентира върху своята кариера и е адски ревнив, но пък е мил, сърдечен, грижовен и любвеобилен, а и покрай него бурният интересен светски живот ви е вързан в кърпа.

Не го обсебвайте – той ще бъде и вашето коте, но ако не искате да ви разкъса кръвожаден лъв, по-добре го пускайте да се позабавлява насаме с „момчетата“. Лъв държи на приятелите си и бясно ще защитава свободата си в такъв контекст. Въпреки светските си изяви Лъв е по своему домошар – обича да се грижи за дома си. Той е типът мъж, който обича да поправя всичко счупено, особено ако трябва да прояви някаква форма на творчество, но ненавижда рутинните ремонти, пролетните почиствания – това е в тотално противоречие с неговия царствен произход.

Лъвът, често е душата на компанията, в очите на средностатистическата дама представлява интересен екземпляр, затова си го пазете. Не кръшка лесно, но си е флиртаджия – хубавите момичета действат добре на самочувствието му. А и славата им на много добри любовници се разнася из другите кътчета на зодиака.

Всъщност Лъв трябва да бъде опитомен – не е нужно в действителност да му отстъпвате трона – достатъчно е просто да му създадете такава илюзия. Не е трудно – той от дете вярва в нея 😉

Жената Лъв е нещо наистина сложно и със сигурност не е лъжица за всяка уста. Тя знае точно колко скъпоценна е и не мислете, че ще ви се размине с някакъв компромис. Лъвиците трудно правят компромиси – тя иска всичко, сега и веднага – хотелът за лятната почивка е добре да е чист, нов и спретнат – не е нужно да е непременно скъп, но това би било допълнителен бонус. Забравете за палатки и бунгала – имате девойка супер класа – хич не планирайте да минете евтино.

Трябва да я обсипвате не само с първокласни подаръци, но най-вече с първокласно внимание – не знаете как да се държите с Царица ли – не се безпокойте – тя ще ви научи. Ще трябва някак своевременно да балансирате нейният стремеж към надмошия и вашия опит на звроукротител, защото ако изпуснете края няма да е никак лесно. Усилията навярно си струват – тя е 100%-ова жена – умна, чаровна котка с обезоръжаващ сексапил. Определено с нея няма да ви е скучно – в добавка към всичко – съвсем не се надявайте да ви остави вие да карате влака. Ако си мислите, че момиче Лъв ще ви боготвори и гледа в очичките значи нещо сте объркали планетата. Само това, че ви е разрешила да сте до нея и да я обичате вече е грамота за нобелова награда. Тя момиче за милион долара – безценен диамант, който трябва да си ошлайфате сам.

Жената Лъв си пада по силни мъже – хищникът в нея я кара да търси звяра отсреща – този, който може да я надвие и да превърне в опитомено котенце. За нещастие обаче със силния си характер доста често подчинява слаби мъже и те бързо и стават безинтересни.

Трябва да я ухажвате царствено и благородно – една малка грешка и ще заповяда да ви обезглавят пред простолюдието. Трябва да сте галантен, подаръците ви да са изискани и луксозни, трябва да я накарате да мърка… И винаги имайте едно наум, че Жената-Котка може и да драска.

В леглото също е царствена и взискателна – по-добре хич не се пробвайте на задната седалка в колата – това може и да е романтично, но в никакъв случай не е шик, нито комфортно. Ако ще я сваляте, постарайте се… Шампанското никога не е излишно. Не забравяйте, че сваляте звезда. И никога не пропускайте, че си имате взимане даване с много умно момиче – тялото и е прекрасно – навярно тя прекарва доста време във фитнес залата, но не я водете на мач ако искате да закусвате заедно на следващата сутрин – по-добре се пробвайте с театър.

Легендите разказват, че момичетата Лъв били чудесни съпруги – най-малкото никога няма да ги видите чорлави и разпуснати – заради кошмарната им самовлюбеност. Пък ако сте си уловили някоя дива котка и сте намерили начин за безотказно опитомяване може да споделите как точно сте прави и с това да допринесете за общото благо на човечеството 🙂

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България