Mac OS X 10.5.2 и Aperture 2 за по-малко от ден

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Аз тъкмо се връщам от една „пред-изложба“ (така де, изложбата е на 28ми) на един мой много любим ломограф – Xavier Serrano. Та с него си поговорихме за „аналоговите фотографи във дигиталният свят“ И си мисля, че с тези нововъдения много изкривихме представите за фотография и фотоманипулация. Няма нищо лошо в това, нещата да стават бързо и лесно, но дали това е начина!?
    Нямам нищо против цифровите тела, даже съм планирал поредната смяна на моята основна фотощрак камера. Искам просто да кажа, че ако човек отделя малко повече време, преди да натисне спусъка. Няма да му се налага да седи дълго време пред монитора.

  2. И какво от това? В крайна сметка за изкуството не е ли важен крайния резултат – дали цифрово или по друг начин сме стигнали до него е въпрос на инструментариум. Този спор на мен ми е безинтересен…

    Очевидно занапред ще се работи предимно цифрово. Даже и когато се работи с филм, удоволствие от което не смятам да се отказвам докато има филми. В тази връзка точно преди два-три дни инвестирах в сносен филмов скенер и дори си търся още едно запазено читаво филмово тяло от вида F100/F90/F90x/F5/F4… Надявам се да изпадне отнякъде…

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: