Mac OS X: NeXT

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Мерси за инфото. Хубаво е човек да знае кой е дядо му на оса, който ползва:)))
    Инетересен въпрос за мен на който така и не можах да намеря еднозначен отговор е кой е автора на ГУИто – Аква. Кой е измислил пръв начина за правене на визуалните идентификатори – икони? Идеята за унифицирането и същевременно персонализирането на интерфейса – HIGa е основата благодарение на която усещаме разликата при работа с интерфейса на ОС10.

  2. За Aqua още не дошъл момента в моите статии, а и признавам си няма да се задълбавам там, понеже мен ме интересуват нещата откъм архитектурата по-изотдолу. Но що се отнася до това кой (или по скоро къде) са сътворени първите компютърни икони (пиктограми) – ами на същото място, където е видял бял свят и първият графичен компютърен интерфейс – Palo Alto Research Center (PARC) – тогава подразделение на Xerox.

  3. Да Xerox са виновни за доста хубави достижения на IT света колкото и невероятно да звучи :)

    Благодаря за увлекателна публикация Йовко :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: