Между мечтите и вдъхновенията

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Баба ми беше мъдра жена – все ми повтаряше, че за всяко нещо си има точното време и място, за да се случи… С две думи, не можем да насилваме нещата, колкото и да ни се ще. А на „вагончетата“ и аз се ядосвах преди, докато не осъзнах, че композиция само от локомотиви никъде не отива… хем не могат да носят товар сами, хем започват да дърпат в различни посоки. Ти можеш да бъдеш локомотив, затова на теб са ти необходими именно вагончета – пътнически, товарни, всякакви. Е, понякога може би и заместник-машинист… никой не е вездесъщ, а без почивка няма истинско презареждане, нали?

  2. Композиция от локомотиви може да стигне много далече, ако посоката е еднаква. Дори кучешкият впряг може да се движи в една посока :)

  3. Може, но обикновено локомотивите са с различно разписание, уви, затова се и разминават. И може би е за добро понякога. Ала тази метафора ще продължи да работи, само ако не я задълбаваме – иначе ще се замисля и кой е диспечерът…

  4. Детството ми мина покрай една голяма гара. Помня дори електически и парни локомотиви в една композиция – вярно, че като атракция – иначе дизелов и електрически си беше класика :)

  5. И моето детство е неразривно свързано с влаковете, макар и по различен начин. Но ти не се измъквай – мисълта ми беше, че си лидер. В една композиция всеки има своето място и твоето е отпред. Ако станат няколко, най-много да започнат да си пречат. ;-)

  6. Мога да споря, че няма магии. Интересно е, че ти го твърдиш. Съвпадението на вдъхновенията и намирането на другарчета е жизнен късмет, благодат. Магията обаче става като слагаш, даваш себе в правенето на лично за някого, в отношенията с човек или когато създаваш, но пак с душата вътре. Усещаш я, когато я правиш, може би и наоколо я усещат. А когато попаднеш в поле на магьосник, животът е по-шарен, с повече въображение. И баба Вихронрав е права – вещерството е в обикновените неща.

  7. Не споря за усещанията и бурканите. Продължавам да твърдя, че е в правенето, когато от/даваш на други хора и като създаваш давайки от себе си. Усеща се, ще я почувстваш

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: