В блога си Наблюдател Симион е публикувал информация за нов протест за опазване на природата на България, в който има акцент и за свободата на словото – не само на блогърите, а по принцип. Протестът е ЗАКОНЕН – подадено е нужното уведомление в законния 48-часов срок. Изпратено е съобщение. Информация се очаква да се появи и на сайта http://savestrandja.ludost.net/

Началото е в 19:00, утре, четвъртък пред НДК, а маршрутът по бул. Витоша до храм-паметник “Александър Невски”.

Не е незаконно да протестирате! Не е незаконно да разпространявате информация за този протест! Не е незаконно да ви пука за това!

Има идея блогърите да бъдем там с лепенки на устата – аз ще бъда там с лепенка и понеже не съм сигурен дали има време да си поръчам t-shirt-ка с надпис, поне ще си разпечатам на хартия надпис, който ще си закача – с текст: „Блогър съм – МВР не дава да говоря!“.

Лятото е за почивки и отпуски, а не за революции и протести, но времето го изисква. Не трябва да мълчим. Иначе натискът върху гражданското общество ще продължи. А ние не искаме това, нали?…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Това с лепенките е добра идея – аз също пиша в блога си, макар че никой не го чете де, та не знам има ли смисъл баш аз да си сложа лепенка, ама защо не. :Р Ще видим. :Р Във всеки случай, там ще съм. Задължително. :)

  Отговор

 2. Това с лепенките… Не е ли по-добре да сте с големи маски с нарисувани огромни уста, очи и големи уши – в смисъл „Ние ще ви наблюдаваме, ще чуваме всичко и ще говорим още по-силно“. Може маските да са с две усти :) , може да носите лупи – „Ще ви наблюдаваме под лупа“. Както и да го направите, желая Ви успех!!!

  Отговор

 3. Направо утре (19.07) става деня на блогъра в България!

  Отговор

 4. Там сме! Внимавайте само някой блогър да не започне да си удря главата в асфалта (сам разбира се)…

  Отговор

 5. Извинявам се, коментара не трябваше да изглежда така, но не знам как да го редактирам, затова го пиша отново:

  Здравейте !
  Нямах възможността да присъствам на митинг-шествието, но ви поздравявам и подкрепям каузата по своеобразен начин – http://www.bgpetition.com/strandja/index.html

  Още веднъж, поздравления за това което правите!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо