Mona

Mona

Това е името на новата машина, която занапред ще приютява yovko.net и още няколко мои неща. Всъщност е клъстер. Намира се далеч отвъд виртуалните граници на българското интернет пространство и далеч от географските – чак отвъд океана… Това обяснява защо този сайт от днес ще работи малко по-пъргаво, за тези които четат от чужбина и евентуално малко по-бавно за тези от България.

Българската държава достатъчно много години не е уютно място за живеене. Българският интернет не прави изключение. И във виртуалния свят и в реалното ежедневие всичко отново е в ръцете на ченгета, изживяващи се като мутри, мутри, маскирали се на ченгета, пияници, дегизирали се като министри и министри, правещи се на инфантилни идиоти…

Няколко години този сайт беше на български сървър, тук в София – даже купен частично с мои лични средства. И понеже не искам някой да страда, защото съм си позволил да кажа какво мисля или защото някой самозабравил се кретен си тълкува законите както иска, още преди месеци реших да емигрирам виртуално, където когато спазваш законите можеш поне донякъде да се чувстваш сигурен. Защото тук не е така и няма да бъде, докато трагични правителства като настоящото са способни единствено на циркови клоунади.

Такива са и днешните правителствени промени. Вече няма никакво съмнение, че колкото по-малко живот остава на това правителство толкова по-добре ще е за всички останали простосмъртни в България.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България