thunderbirdОт месеци наред се чудя на кой пощенски клиент да се установя. Все не мога да си харесам идеалния. Изпробвах почти всичко по няколко месеца. В крайна сметка изискванията вярно, че бяха твърде високи, но единствено Mozilla Mail и Mozilla Thunderbird успяха да ги задоволят в най-пълна степен. Старият ми любимец kmail просто напоследък ми създава повече ядове отколкото удобства. Управлението на цифровите сертификати, чупенето на форматирането при кирилица с PGP-подпис понякога – все неща, които ме дразнят ежедневно.

Новият ми фаворит е Thunderbird – чудесен, лек и пълноценен mail клиент. Единственият ми яд е, че имам някои забележки към интерфейса, а именно, че ползвайки много акаунти трябва да ми се изреждат всичките в паното със съответните им подпапки, което си е характерно за Mozilla, но на практика не е непоносим за мен проблем. И малко ми липсва по-гъвкавото управление на сертификати от класическата Mozilla, но надявам се това ще се появи скоро и в Thunderbird, както и други дребни малки удобни нещица.

В комбинация с Firefox става такъв чудесен тандем, който няма равен по лекота, стил и функционалност. Чудесни проекти със страхотно бъдеще са и двете неща! За самообучаващия се спам-контрол направо нямам думи – облекчи ми дните значително.

Много съм доволен – сега мога спокойно да изляза в отпуск ;)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Аз откак съм в щатско я ползвам тази комбинация и съм също по-доволен от нея отколкото от класическата Мозила само.

  А ако се оплакваш от долдърите… трябва в идващата версия на Мозила да са го решили.

  Отговор

 2. Ама в идващата версия на Mozilla или на Thunderbird? Къде го прочете това?

  Отговор

 3. Аз това имах предвид: http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.8a2/READ
  Mozilla Mail now has a Global Inbox which allows you to manage multiple POP3 accounts from the same folder hierarchy.

  С малко късмет като се върнеш – ще го има стабилно.

  А да знаеш защо dag не обновява версиите на firefox и thunderbird?

  Отговор

 4. Супер! Не знам за Dag – навярно не смогва сам – той си вкарва автогол с такова голямо хранилище. Това не искам да си мисля колко време му отнема да го поддържа. А като знам как се работи в IBM – едва ли някой ще го остави по цял ден това да прави…

  Отговор

 5. Пейо, ако знаеш само как ме зарадва! И идея си нямаш! :-) Муцка, много съм доволна :-)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо