Mozilla rulez

Mozilla rulez

thunderbirdОт месеци наред се чудя на кой пощенски клиент да се установя. Все не мога да си харесам идеалния. Изпробвах почти всичко по няколко месеца. В крайна сметка изискванията вярно, че бяха твърде високи, но единствено Mozilla Mail и Mozilla Thunderbird успяха да ги задоволят в най-пълна степен. Старият ми любимец kmail просто напоследък ми създава повече ядове отколкото удобства. Управлението на цифровите сертификати, чупенето на форматирането при кирилица с PGP-подпис понякога – все неща, които ме дразнят ежедневно.

Новият ми фаворит е Thunderbird – чудесен, лек и пълноценен mail клиент. Единственият ми яд е, че имам някои забележки към интерфейса, а именно, че ползвайки много акаунти трябва да ми се изреждат всичките в паното със съответните им подпапки, което си е характерно за Mozilla, но на практика не е непоносим за мен проблем. И малко ми липсва по-гъвкавото управление на сертификати от класическата Mozilla, но надявам се това ще се появи скоро и в Thunderbird, както и други дребни малки удобни нещица.

В комбинация с Firefox става такъв чудесен тандем, който няма равен по лекота, стил и функционалност. Чудесни проекти със страхотно бъдеще са и двете неща! За самообучаващия се спам-контрол направо нямам думи – облекчи ми дните значително.

Много съм доволен – сега мога спокойно да изляза в отпуск 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България