Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

5 коментара

 1. MovableType е продукт на компанията SixApart (май е по-известна като собственик на LiveJournal.com) и е комерсиален софтуер, преди известно време лицензът му беше малко по-лежерен, но всъщност той никога не е бил свободен софтуер или софтуер с отворен код в истинския смисъл на дефнициите им. Продава се с различни варианти на поддръжка и като правило се води за професионален инструмент за web-публикации и се прицелва към по-претенциозни потребители. Съществува безплатна версия, без поддръжка, която SixApart твърдят, че никога няма да спрат да предоставят, но това пак повтарям не е свободен софтуер. Трябва човек сам да се справи с пускането и употребата му на база наличната документация, публикувана от SixApart. Не е от най-превъзходните…

  Безплатната версия е ограничена до поддържане на 5 блога, създавани от един автор (реално двама, защото един администратор винаги съществува, а нищо не пречи и той да пише post-ове.

  За повече информация – http://www.movabletype.org или sixapart.com/movabletype

  Отговор

 2. MovableType задължително ли се плаща?

  Отговор

 3. Благодаря за feed-а с коментарите – наистина прави по-лесно следенето. А вчера вече ти споменах, че няма лошо в това, че си си написал свой – идеята беше просто да ти покажа, че е възможно :)

  Само едно мъничко измрънкване: RSS feed-ът за коментарите съдържа връзки към blah.html#002656, т.е. вътре в страницата търси елемент с name=“002656″, а в template-а за самите записи нямаш name=“002656″. Имаш едно id=“c002656″, но това ‘c’ отпред малко пречи :)

  Отговор

 4. Пенчев, вътре в темата съм добавил и template за RSS 2.0 feed за коментарите (написах си свой), резултатът от него е на http://yovko.net/blog/comments.xml ;-)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо