As I promised… here it is. The derivative style MT Relax is a variation for MovableType of the popular WordPress theme Relaxation by John Wrana.

The license is GNU GPL as the original work but keep in mind that MT Relax is for 1024×768 screen resolution or bigger.

You can download it here: http://yovko.net/download/movabletype/

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. MovableType е продукт на компанията SixApart (май е по-известна като собственик на LiveJournal.com) и е комерсиален софтуер, преди известно време лицензът му беше малко по-лежерен, но всъщност той никога не е бил свободен софтуер или софтуер с отворен код в истинския смисъл на дефнициите им. Продава се с различни варианти на поддръжка и като правило се води за професионален инструмент за web-публикации и се прицелва към по-претенциозни потребители. Съществува безплатна версия, без поддръжка, която SixApart твърдят, че никога няма да спрат да предоставят, но това пак повтарям не е свободен софтуер. Трябва човек сам да се справи с пускането и употребата му на база наличната документация, публикувана от SixApart. Не е от най-превъзходните…

  Безплатната версия е ограничена до поддържане на 5 блога, създавани от един автор (реално двама, защото един администратор винаги съществува, а нищо не пречи и той да пише post-ове.

  За повече информация – http://www.movabletype.org или sixapart.com/movabletype

  Отговор

 2. MovableType задължително ли се плаща?

  Отговор

 3. Благодаря за feed-а с коментарите – наистина прави по-лесно следенето. А вчера вече ти споменах, че няма лошо в това, че си си написал свой – идеята беше просто да ти покажа, че е възможно :)

  Само едно мъничко измрънкване: RSS feed-ът за коментарите съдържа връзки към blah.html#002656, т.е. вътре в страницата търси елемент с name=“002656″, а в template-а за самите записи нямаш name=“002656″. Имаш едно id=“c002656″, но това ‘c’ отпред малко пречи :)

  Отговор

 4. Пенчев, вътре в темата съм добавил и template за RSS 2.0 feed за коментарите (написах си свой), резултатът от него е на http://yovko.net/blog/comments.xml ;-)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо