Понеже този слух вече се потвърждава от три различни източника, а днес се оказва, че и във форумите на dpreview.com се е появил пост с доста подробно съдържание, приличащ на изтекла информация, та и аз да взема да подгрея олиото в тигана…

В четвъртък чакаме официалния анонс на две тела в професионалния сегмент – според онзи пост – full frame D3 и по-малкото му братче D300. И двете с 12 мегапиксела CMOS, но докато в D300 това най-вероятно ще е сензора от D2x, дали в D3 няма да видим новия трицветен сензор на Nikon, информация за който може би не случайно бе обявена преди около три седмици. Заявката за патент на Nikon носи дата от 2003 година, следователно като нищо е възможно вече да е в производство.

В добавка към всичко това нови пет обектива за системата Nikon…

И все пак докато не видим официален анонс – всичко останало са слухове…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Не вярвам фф матрица само с 12МП. Това е твърде хубаво за да е вярно (не обичам големите файли), защото плътността премина това ниво с 5Д и Д2х. Това би било по-обяснимо ако е трицветна матрицата, но това ми се струва твърде голяма стъпка напред от Никон. Освен ако не последват Канон и пуснат фф в тяло на Д200 (5Д ползва подобно на 20Д/30Д тяло).

  Със здраве да си ползвате новостите!

  Отговор

 2. Да не видите нещо завистливи никонци такива :) Досега четох ревютата на 40д и маркоIII… Йовко ти си добър човек и пишеш с най-много любов за фотография. Нооо… Жоро трябва да те вкара в правата вяра ;)

  Отговор

 3. Той Жоро не е престанал да опитва :-) Всъщност аз нямам против да имам и Canon-ска система, даже и Pentax-ска – в добавка обаче… Само от едни пари зависи :-) Но съм си Nikon-ец по душа и много от отдавна – старата любов нали знаеш…

  Отговор

Ако искате да споделите нещо