Nikon D800 test shots

Пробни снимки (без претенции за художествена стойност) с Nikon D800 – фотокамерата с най-високоплътен сензор с „лайка“-формат в продуктовата гама на Nikon към днешна дата. На някои от кадрите са приложени цветни корекции. Всички снимки са преоразмерени за дизайна на този сайт и са конвертирани от raw до jpeg чрез Apple Aperture.

Не планирам да пиша подробно ревю, но ще споделя накратко личните си впечатления след като минат официалните представяния на Nikon D800 в България.

2 коментара за “Nikon D800 test shots”

  1. Вече мина официалното представяне. Ще споделиш ли преките си впечатления от Nikon D800? Благодаря!

  2. Отказах се да го правя, защото разполагах с камерата около половин ден и не успях да натрупам кой знае колко впечатления. Апаратът е прекрасен. Според мен обаче не бива на него да се гледа като на наследник на D700. По-скоро на нещо подобно на D3x. Би било чудесно ако Nikon запазят D700 модела в продажба или пуснат негов наследник за тези, които нямат нужда от толкова мегапиксели, колкото предлага D800.

    В D800 са запазени всички добри страни на Nikon-ските тела от фамилията дотук и е добавен уникален сензор (особено при снимки на тъмно!) и хубаво видео. Аз лично не съм фен на високоплътните матрици – според мен D800 има поне два пъти повече излишни пиксели (аз съм резервиран към камери с повече от 16-18-20MP на „лайка“-сензор), което води до огромни файлове и дори нужда от нов компютър евентуално. Съответно вдига и цената на придобиване и експлоатация.

    Обаче D800 е прекрасна камера, за този, който е осъзнал нуждата си от такава! Наистина прекрасна!

Вашият коментар