Nikon D800 test shots

ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Вече мина официалното представяне. Ще споделиш ли преките си впечатления от Nikon D800? Благодаря!

  2. Отказах се да го правя, защото разполагах с камерата около половин ден и не успях да натрупам кой знае колко впечатления. Апаратът е прекрасен. Според мен обаче не бива на него да се гледа като на наследник на D700. По-скоро на нещо подобно на D3x. Би било чудесно ако Nikon запазят D700 модела в продажба или пуснат негов наследник за тези, които нямат нужда от толкова мегапиксели, колкото предлага D800.

    В D800 са запазени всички добри страни на Nikon-ските тела от фамилията дотук и е добавен уникален сензор (особено при снимки на тъмно!) и хубаво видео. Аз лично не съм фен на високоплътните матрици – според мен D800 има поне два пъти повече излишни пиксели (аз съм резервиран към камери с повече от 16-18-20MP на „лайка“-сензор), което води до огромни файлове и дори нужда от нов компютър евентуално. Съответно вдига и цената на придобиване и експлоатация.

    Обаче D800 е прекрасна камера, за този, който е осъзнал нуждата си от такава! Наистина прекрасна!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: