Nikon D90

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Относно глезотията с видеото. Братята американци и японци снимат само с DLSR. Имам предвид средностатистическите туристи. За три седмици в САЩ предимно DLSR срещах сред останалите туристи.

 2. Ех, дочакахме и това тяло! Само, че от много чакане и многото клюки, като че ли лично на мен ентусиазма ми се уби…

  Сигурен съм, че от фотографска гледна точка няма човек какво повече да желае (в този клас и за предполагаемата улична цена след 2-3 месеца).

  Видеото е гореща тема. След като всичко с основната функция на апаратчето е наред не виждам защо трябва да ритаме срещо нещо, което дори може да се окаже полезно и удобно в определени случаи.

  Има обаче доста какво да се желае точно там – клипчетата няма да е хич лесно да се правят (без автофокус и с малка дълбочина на полето). Та изглежда точно това, което е най-апетитно за масовият потребител май единствено най-умеятните и експериментиращи хора ще могат да си играят с някакъв успех.

  Както и да е – да ни е честито още едно Никонче и пожелавам на всички, които са го чакали да си го набавят бързо!

 3. Както си говорихме с Георги, ще се окаже интересна екстра, стига да не избута основната задача на фотоапарата на заден план.

  И все пак, кой любител в действителност ще похарчи малко състояние за хубав обектив като онези, използвани за промо-клиповете? При все че повечето така и не поглеждат друг, освен китовия… ;-)

 4. Има любители и любители… нали затова се появи и понятието просюмър… честно казано си мисля, че любителите харчим повече пари за хобито си, отколкото доста профита за професията си…

 5. Да не забравяме, че D90 е идеален ъпгрейд на D80, тъй като ползва същите батерии EN-EL3e и същия грип MB-D80. Като единствен недостатък мога да отбележа отново намаляването на максималната скорост на синхронизация със светкавицата на 1/200сек. (D50, D70 – 1/500 sec, D80 – 1/250 sec)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: