No Pasarán

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Хмъ, аз като един достатъчно грамотен неспециалист очаквам иснтрукции .
  Не за друго, просто ей така, напук. Доста отглагам момента да си ъпгрейдна моя комп, това е една добре причина да си купян нов и да се сдобия с едно софтуерно рутерче (настоящия ми комп). Или поне аз така си я представям идеята.

 2. Начинаещите могат да ползват I2P (все още е в ранен етап на разработка).

  „I2P is an anonymizing network, offering a simple layer that identity-sensitive applications can use to securely communicate. All data is wrapped with several layers of encryption, and the network is both distributed and dynamic, with no trusted parties.“

  http://www.i2p2.de

 3. Всякакви подобни са ОК, но в този си вид, определено не са за начинаещи ;-)

  Дори от това има още какво да се желае, но би трябвало средния интернет-потребител да го стопли. Особено ако е на български…

 4. И аз щях да предложа Tor за тези, които са с Уиндоус или ги мързи да опъват тунели.

  Особено ми е интересно как ще следят с кого говоря в Skype. Първо, непрекъснато relay-вам на някой друг разговорите, които са изцяло непрозрачни за мен, второ моя разговор с А може да се relay-не през произволен компютър Б. Пък и така излиза, че най-лесния начин да избягаш от МВР е да ползваш IM с централен сървър, като GTalk, защото там ще трябват доста по-сериозни правни доводи от това, което явно е достатъчно в България.

 5. Не искам да казвам нищо по темата… Просто явно съм се събудил в неделнично настроение и ми се иска, Йовко, да ти напиша нещо, което и друг път съм ти казвал без писмена следа – супер пич си! …И, може би малко влияние за кратката апология има и това, че току-що прочетох последната ти статия, списана за Капитал:-) Иван Вълчев

 6. Все още някакси не се хващам на всяка гласувана и обнародвана глупост. Когато обаче стане факт – вариантите за противодействие има. Дори могат да се обособят 2 български интернет-а – government.bg и всичко останало :)

 7. Йовко, въпроса е не как да се пазим, а да направим така, че да не се налага да го правим. Сигурен съм, че можем, нали?

 8. Съгласен съм, че това е по-доброто решение. Иначе автоматично сработва второто, а то не е добро и за двете страни – понеже ще е партизанска съпротива срещу тоталитарен режим.

 9. Ами борбата трябва да се води с всички сили и средства. Не че и сега не слушкат телефоните, ама за нета ще им се усложни работата.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: