NOрешарски

NOрешарски

Crowdsourcing платформите в наши дни са изключително популярно средство за набиране на средства за различни кампании, за финансиране на проекти, за събиране и обобщаване на информация от много източници и хора, за реализация на обществени неформални медии и за какво ли още не…

Идеята с две думи е следната – информация, факти или средства се събират от множество хора, обикновено доброволци, които след това се обобщават и предоставят обратно за публично използване или за целите на даден проект.

Същата концепция е заложена в основата и на един проект, който се появи тези дни, във връзка с наболялата тема на обществото ни – моралът в политиката. Сайтът NOрешарски (noresharski.com) събира и обобщава информация за предстоящи протестни действия срещу делегитимираното правителство на Пламен Орешарски, както и за предстоящи ангажименти на премиера – така, че да информира своевременно тези, които биха искали да участват в процеса на граждански натиск, с идеята това вредно за България и развитието на обществото ни цинично правителство, заложник на неясни и недекларирани бизнес-интереси да остане в историята възможно най-скоро.

Сайтът NOрешарски използва платформата Ushahidi, за която съществуват и мобилни приложение за iPhone и Android смартфони, чрез които можете да подавате сигнали и информация за предстоящи акции. Обобщената информация е достъпна в сайта, включително за събития извън пределите на България, с карти и подробности.

Колегите, създали този проект заслужават адмирации! Те още веднъж показват колко много различен е този протест от всичко досега у нас. И колко съществена е разликата в поколенията. И не само в поколенията! Respect, колеги! Поздравления!

А останалите… Използвайте NOresharski.com за да помогнем на един опозорен премиер да си отиде!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България