Нов блогър – министър Ивайло Калфин

От блога на Вени научавам, че вече е факт първият блог на български министър. Още по-радостно е, че това е диалогична личност и човек с изразена ориентация към съвременните неща като външният ни министър Ивайло Калфин.

При това министър Калфин ще използва WordPress, който е софтуер с отворен код. Не е посочен лиценз за съдържанието, но предвид, че Министерство на Външните работи е първият сайт на българска държавна институция, която публикува съдържанието си под най-свободния Creative Commons лиценз (ура! най-сетне!) предполагам, че министър Калфин ще направи същото и със своя блог. Или поне винаги може да разчита на безплатна консултация в тази насока 😉

Успех на най-новия блогър в българското блог-пространство и дано намира време за диалози и споделяне на позиции чрез новата си лична медия!

4 мнения за “Нов блогър – министър Ивайло Калфин”

 1. Цяла седмица само едно „добре дошли“, на което са отговорили 35 човека (досега) и все с това колко се радват и как поздравяват министъра за добрата идея… То вярно, че и аз се впечатлих отначало, ама май всичко е само под налягане. Колкото да се впечатлят гостите. Дано греша де – хубаво ще е блогсферата да обхване и част поне от властта. Нормално е някак. Но пък у нас нормалното не вирее много май.

  А и четох някъде, май в блога на Лесиг или някой друг отвън, че блогът на министъра щял да бъде бицензиран под CC-лиценз. Така става, като се препредава информация – всъщност блог на министър Калфин (засега поне) не само че няма, ами и не е под СС.

  Вярно, че министрите са заети хора. Такава ни е представата поне за тях. Ама чак пък толкоз – странно…

 2. Порталът на Външно министерство е под Криейтив Комънс Признание, което е повече от грандиозна стъпка и е далеч по-важно от личния блог на министъра. Доколкото го познавам, той не е от хората, които като кажат А не продължават по-нататък, затова смея да се надявам, че ще има активност и в личния му блог – но навярно не ежедневна, с каквато блогърите с няколкогодишен опит се надяват и са свикнали.

  Като се върна назад във времето през първите три месеца на моят стаж като блогър и аз съм писал по 4 коментара на месец, което прави по-малко от пост на седмица. Сценичната треска със сигурност е в сила и за министрите…

 3. Йовко, чак грандиозна стъпка не е. Стъпка в правилната посока – да.

  Когато най-накрая Външно (а и всички останали) министерства разберат, че тяхната работа е public domain, поне за българското „public“, тогава ще е „грандиозната стъпка“.

Вашият коментар