Това определено е новина, въпреки че не е шеговита, още повече, че е от последните минути на последния ден на месец март.

Alex King снощи е обявил в блога си победителите в конкурса за теми за WordPress 1.5. Предходния конкурс стана популярен с това, че не само наградените, но и номинираните теми се превърнаха в основа на други, модифицирани на тяхна база теми, които плъзнаха из web-wordpress пространството.

Да видим сега това дали ще отприщи нов тласък в темоправенето за новата версия от всеизвестни и неизвестни дизайнери. Иначе новината е тук:
http://www.alexking.org/blog/2005/03/31/winners/

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Добре, че ти поне си се въздържал от всеобщата лъжемания днес. Този ден винаги ме настройва изключително напрегнато, защото знам, че ще ме лъжат и аз ще се хвана като камилче. Дори спорихме с колежката, която ми е съзодийничка и със същия проблем, дали е така от доверчивост (нейната версия), или от глупост (моят вариант:-))…
  Както казва майка ми в такива случаи: „Ех, майче, ако беше шаранче, с бастун щаха да ми те ловят…“..
  Дори на статията за преврата в Исландия в NewsFactory се хванах и чак в края се усетих…
  Пфу, то бива, бива, ама… :)))

  Отговор

 2. А, още не е късно да измисля нещо ;)

  Отговор

 3. Като се сетя как те врънках да зарежеш MT и да станеш wordpress-er :))
  Сега ми е драго да научавам от твоя лог новините за wp. Наистина добре се развива, просто чудесно! А и Алекс Кинг покрай неговата инициатива предния път и сегашния, излязоха толкова красиви стилове.

  Дано само от мното допълнения и екстри да не дойде момент да изглежда повече като някой от нюковете. Понеже ще загуби много много от цялата работа.

  Чудих се, (извини ме за офтопика) има ли написан някакъв парсер за wp? Да може някъде под менютата да поства последните няколко постинга + линкове за тях от друг wp?

  Отговор

 4. Ами честно казано не ми е хрумвало такова нещо, но може и да има…

  Обособиха се напоследък два проекта, които са нещо като портали за plugins за WordPress – ако искаш поразгледай там:

  http://dev.wp-plugins.org/
  http://www.wp-plugins.net/

  Отговор

 5. @george
  Всеки rss четец може да ти свърши това. Аз бях писал един юнашки хак, но от тогава вярвам ще са се появили много по-добри неща.
  http://peio.org/pub/my_read_rss.php.txt

  Отговор

 6. Много як е „тематичния браузър“, който открих на сайтът му!

  От там може културно да огледаш всички теми, и направо да си дръпнеш тези които ти харесват. Благина!

  Отговор

 7. Ето тук пакетирах едно малко разширенийце. Само трябва да му се махне .txt, да се сложи в wp-content/plugins и да се активира. За да се ползва наистина не е лоша идея да се видят настройките за кеш, това-онова на MagpieRSS (wp-includes/rss-functions.php).

  Отговор

Ако искате да споделите нещо