Лоша новина… Българския mirror на Fedora в СУ умря (загинало дъно). Нужно е ново дъно (евентуално процесор и памет) – съвсем непретенциозни – P3-P4 700MHz-1GHz и 256-512MB RAM – ако някой има стара непотребна машина нека се свърже с Весо Колев. Той отказа една моя поради невъзможност да влезе в кутията, а аз нямам друга в момента.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. А какво е дъното? Ако се намери същото (chipset, поддръжки – или поне socket) няма да има нужда се търсят професор и памет.

  Може да измисля нещо ако ме ориентираш.

  Отговор

 2. Честно казано не знам какво е текущото – някакво P3 или P4 беше ако не греша. Попитай директно Весо… Познавате ли се?… Ако не мога да ви свържа. Иначе вече се намери един процесор от Варна, който идва в петък – мерси Жоре) – и едно мое старо дъно, които трябва да си паснат принципно…

  Отговор

 3. Някъде ми се мота SDRAM ако е такава на дъното де, ще погледна довечера

  Отговор

 4. Аз имам две стари и все още работещи (надявам се) машини, които могат да влязат в употреба. Лошото е, че с Весо ще може да ги погледнем чак в понеделник (просто в петък и събота няма да съм в София).

  Отговор

 5. Вече я дръпнах от линукстракера.

  Отговор

 6. Имам един Селерон на 1.3 мисля, ако тези машини не сработят и ще свърши работа, насреща съм.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо