Open Source Theatre

Open Source Theatre

Пиесата „Камината“ от Маргарит Минков ще бъде на сцената на театър „Провокация“ в петък от 19:00ч. Режисьор и композитор на музиката е Антони Райжеков. Пиесата представлява иронична метафора на обърканото ни ежедневие, в което затваряйки се с другите Аз-ове в себе си толкова забравяме кои сме, че започваме да се страхуваме да прекрачим най-естествената граница към нормалното човешко общуване.

Това навярно е първата българска пиеса, която е свободна култура. Режисьорът споделя хакерската философия на свободния софтуер, проектирайки я върху изкуството, създава свободна музика, която можете да свалите от Интернет и да споделяте с приятели, или отворени представления, както е в случая. В този контекст билетите за пиесата ще се продават не в началото, а в края на пиесата – само за тези зрители, които искат да си купят билети – нещо като своеобразна оценка към авторите. Всъщност оценката на изкуството се прави след допира с него, а не предварително. Защото изкуството не бива и не следва да се продава предплатено и дори може би не трябва да има обявена цена. Изкуството и културата по дефиниция следва да бъдат свободни и достъпни за всички.

Театърът е сцената на читалище „Славянска беседа“ (входът е откъм Раковски) точно срещу сградата на Булбанк и Министерство на финансите. (Хотел „Славянска беседа“ на ул.Славянска е на минутка пеша от мястото, но не е точен ориентир.)

Поканени сте всички да гледате първата българска пиеса, която представлява свободно произведение на изкуството. Пиесата е чудесна и няма да съжалявате!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България