OpenFest 2005 наближава

OpenFest 2005 наближава

На 29 и 30 октомври (събота и неделя) в София в Интер Експо Център на Цариградско шосе (срещу Метро) ще се проведе за трета поредна година ежегодния празник на свободния софтуер, софтуерът с отворен код, свободното споделяне на знания (а от тази година) и на свободната култура OpenFest 2005.

През двата дни в конгресния център на втория етаж в три зали и отворените пространста пред тях във фоайетата ще се проведат множество лекции, посветени на софтуера с отворен код, бизнес-решения, представяния на интересни проекти, паралелно през първия ден ще тече и годишната BSD-конференция, а през втория ден ще се проведе за първи път и OpenArt фест, посветен на свободната култура с много дискусии, art-инсталации, аудио workshop и много много други изненади.

Очакваме и интересен гост – г-н Marshal Rose – бившият ръководител на network management групата към IETF, автор или съавтор на над 60 RFC-документа, книги и др.

Презентационните щандове на спонсорите също ще забавляват гостите с различни полезни и интересни материали и награди. Ще има състезание за програмисти на LAMP (Linux+Apache+MySQL+PHP) с награди, като най-добрите ще получат и предложение за работа от нова и интересна компания, прицелила се в сферата на софтуера с отворен код.

Заповядайте! Входът е свободен! Всички за поканени! Да споделим свободата! 🙂

P.S. До Интер Експо център се стига така.

P.P.S. За тези които мрънкат, че не пиша напоследък… Докато не мине OpenFest ще пиша и толкова, че и по-рядко… 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България