Какво ако имате идея за книга, разказ, роман или пиеса и я споделите с останалите преди да сте го написали? А ако напишете кратко резюме на книгата си и примерно създадете сам първа глава и поканите допадащи ви по стил други автори да продължат заедно с вас? А ако се появят разклонения в сюжета – примерно няколко варианта на трета глава?

Още един проект на българската свободна креативност! Браво, момчета и момичета (if any)! Не познавам целия екип на идеята, нито съотношението на половете, sorry… Но понеже в последната емисия на dезинето бяха обещали нещо за старт през януари, аз да ги поизбложа (тоя път сериозно) за второто им обещание за февруари, че да не отсъпят дебиянски към пролетта.

Stay tuned @ www.openwriters.net ;) [за съжаление линкът повече не е активен]

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Всеки човек си има по някоя дума, с която може да бъде открит чрез една евентуална, инагинерна, духовна търсачка:), и обичайно тази дума обозначава стоящото на върха в ценностната му йерархия… Моята ключова дума например е „свобода“ и можеш да си представиш как ми действа подобна идея!
  Много се радвам на един такъв проект… Всъщност толкова, че сериозно се замислям там да споделя идеите за разни мои неща, натворени през годините, но неудържали безпощадната ми самокритика.

  Замислих се, че всяко нещо, което сътворяваме, колкото и посредствено да е, е част от нас, и едва ли е толкова полезно и резултатано да го бичуваме всеки път до кръв, само защото не му достига съвършенство… По-скоро благост е нужна тук:)
  Stay tuned е излишна по(д)кана;) Ще чакам с нетърпение да тръгне…

  Отговор

 2. Tова е добро като идея. Имам започнато нещо, което вече минава 20 странички, ще ми е интересно да го довършим заедно

  Отговор

 3. Това е страхотна идея! Направо велико! Имам толкова много незавършени неща… Някой от тях бих желал да довърша сам поради куп причини, но има и такива, които с голямо удоволствие бих споделил и с още по-голям интерес бих наблюдавал развитието им! Страхотно е!:) Благодаря за тази статия!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо