Оставка!!! Уволнение!!!

Имаме ли правителство? А държава? Какво още трябва да се случи за да строи някой МВР в две редици и те да започнат да си вършат работата както трябва и по правилата? Какво още ви е нужно г-н Министър-Председател за да изритате т.нар. плевенски пикльо от кабинета? Веднъж-два пъти в годината да стане някой скандал да речем, че се случва. Но всяка седмица по три? Или всеки ден по три – както става напоследък (вчера)? Какво още е нужно за да е ясно, че нещо там съвсем не е наред? Трябва ли и останалите да стягаме куфарите? Кога нормалните хора у нас ще имат шанс да живеят спокойно в собствената си страна?

Журналистите от BBC имали съдебно минало – ами те са рискови журналисти – нали за никого не е тайна, че разследванията им са на ръба на закона? Пък и да не е така… сгафили са – наказани са! Кое точно не е наред? И това променя ли факта, че в България се търгува с деца, с плът,… с морал, с политика?… Не, нищо не променя – само доказва, че компроматите са любимо оръжие… на този, който именно не трябва да използва такива оръжия…

Полицай откраднал дебитна карта и пари от нея… уволнен – чудесно! Това ли е цялата строгост на закона?…

За опит за самоубийство на момиче се мълчи повече от седмица. А всички замесени институции са се е напънали да прикриват следи, ‘щото кмет, партийни влияния, местни дерибеи и други интереси на „нашите“ хора може да пострадат.

Напоследък се срамувам, че съм българин! Ще се срамувам по-малко ако един министър излезе ЗАВИНАГИ от политиката и си получи заслуженото…

18 коментара за “Оставка!!! Уволнение!!!”

 1. Прочетох цялата статия… После около две минути стоях загледан в една точка за да осъзная какво точно съм прочел. Просто се чудя наистина – къде е държавата??? Интересно ми е да видя дали ще има затворени по този случай, защото деянието на тези „юнаци“ си е за смъртно наказание, но то пък вече не се прилага, защото било „антихуманно“ или нещо такова… А, да попитам аз, това което са направили тези отрепки с момичето какво е? Нямам думи просто!

 2. Историята е много жалка!
  В тази история няма българи нито турци има самозабравили се млади хора живеещи в самозабравила се държава, водена от самозабравили се управници.

 3. Как ще излезе, като по-скоро Руменчо ако иска, може да смъкне Станишев. БСП (БКП) се управлява от хора като Лилов, Румен Петков и т.н. Станишев е само „за красота“.

 4. Интересно как журналистите станаха престъпници след като напуснаха страната. Не е ли работа на това МВР да не ги пуска като са толкова „опасни“. Пикльото направо се насра…

  Едно време май един друг министър в същото министерство при мандата на Виденов беше казал: Ега ти държавата на която аз съм министър… Наследниците им обаче надминаха светлия пример и е време да бъдат изритани. Въпросът е кой ще седне там. За да не са ББ и ВС, трябва хората доста да поумнеят, а индикации за това не виждам…

 5. Коментар по темата за английските журналисти: http://e-vestnik.bg/1835 … Личното ми мнение е че журналиста – добър, лош – той трябва да ПОКАЗВА нещата. Изкривени или не трябва да създаде дискусия по проблема, за да може този който има нужните правомощия да разбере за какво става въпрос. Когато обвиниш „малък, тесен“ човек, той вместо да търси истината, започва да се защитава и обвинява … много жалко, защото малката ни държава, наистина е „малка“.

 6. Имам чувството, че някак сме се озовали в друго измерение, с други правила, с различни закони, само дето никой не е разбрал за смяната. Затова се изненадваме толкова. Не ми се коментира, излишно е. Само че едно е истина – в момента положението е такова, че на обществото, тъй както е нефелно и задрямало, му трябва точно една клечка кибрит, за да гръмне така, както фантазията на кастата от мутри, наклякали по високите постове като алигатори около блато, никога не би могла да си представи. Просто всички пределно допустими граници вече бяха минати. Това е.

 7. Докато четях статията за отвлеченото момиче имах усещането че чета някое криминале на любим автор…
  И аз се срамувам че съм българка вече:(….

 8. Вчера гледах по телевизията – не мога да си представя, че това някъде се случва. Ако това ми е дъщеря ще си купя Калашников. Момичето е непълнолетно, родителите имат пълно право на информация какво става – и полиция и прокуратура мълчат. Седмица или колко там.

  Тука етническият момент не е важен. Просто това е поредното престъпно активно организирано и медийно осигурено бездействие на държавната машина, обслужваща елита и прикриваща престъпленията, свързани с него. Няма ли механизъм поне отнякъде да се появи нещо работещо в правозащитната система. Не слагам въпросителна, защото питам с отговор.

  Главен прокурор, президент, министър-председател, Господ ?

 9. България е държава със затихващи функции. Единствено хората в тая държава могат да променят нещо в полза на същите тези хора. В нашата държава хората се мразят едни други, завистта е водещото чувство. Именно това е разликата между България и нормалните държави, там хората са се събрали да живеят заедно и да им е хубаво на всички.
  Според мен това е единственият начин да се подобри положението. Иначе светът е достатъчно голям.

 10. Доста отдавна престанах да си тормозя главата с мисълта, да си бия ли шута от БГ-то или не. Избрах съзнателно да остана и като цяло не съжалявам за решението си. Но подобни случай определено ме връщат с ужасна сила към старата дилема и ми припомнят най-гадните спомени от „Прехода“ – пак имам това натрапчивото усещане за безнаказаност и безнадежност; усещане, че тука всичко е възможно, не толкова заради условията, а заради безграничната простотия и тоталното безхаберие по тея земи. Накрато – Уморен съм. Детето в мен започва неистово да иска нещо от рода на THE PUNISHER от комиксите да се появи и тука, също толкова брутален и реален, колкото са и наглостта на управляващите, мутрите и селяните.
  Знам че няма да стане, знам и че преди 3000 години някъв пич въртял сънародниците си 40 години в кръгче в една пустиня, докато им се „инсталира читава операционна система“ в главите, но за нас се чудя – дали това изобщо някога ще се случи тук ?!

 11. Като един млад човек почти на годините на момичето, слушайки и четейки за случващото се в страната ни все по-често губя вяра не само в хората, а и че съществува все още човечност. Всичките добродетели, на които родителите ми са ме възпитали, гледам как всеки ден биват потъпквани от някакви същества незаслужаващи определението хора. А думичката „Българин“ в съвсем скоро време ще има значение на нещо долно и мерзко…

 12. И аз прочетох статията, и докато преди да се запозня с нея ми беше малко кисел деня, то сега вече стомаха ме боли и тотално се здухах. Не мисля, че махането на министъра на вътрешните работи ще промени нещо, този процес на оскотяване и на тотален упадък в обществото продължава вече с години. Нямам думи…по новините нищо не чух за този случай, може аз да съм пропуснал понеже вече избягвам да гледам телевизия…а може и просто на никой да не му е пукало или да не е била голяма сензацията и за това го е нямало. Положението уважаеми зрители е катастрофално…Представям си колко още случая има които или не са докладвани или никой не е разбрал, какво е станало с момичетата…или стоят някъде из архивите на полицията като неразрешени случаи…и на нукой не му пука за тези деца…Отвратен съм от тази държава…колко още?! колко още ще продължи този АД!!!

Вашият коментар