Освободи Интернет

5 мнения за “Освободи Интернет”

 1. Готино интервю, изгледах го с удоволствие, макар да съм си говорил и наживо с теб за тия неща и да знам какво би казал 😉 Една забележка само, техническа – звукът в клипа е много, много зле – първо микрофонът е бил далече от теб и след това при смесването на заставката са си оставили ръцете. Подскочих и щях да се залея с горещо кафе първия път, честно… 😀

  Мен друго ми е странно в тая кампания – защо един ден? Трябва постоянно, не един ден. Един ден не върши никаква работа, само вдига трафик на подкрепилите фирми. Макар да се казва тук-там „поне за един ден“, тоест оставя се вратичка за постоянна кампания, все пак тая събитийност нещо ме притесни, още като чух за идеята. Така, с един ден само, стои леко като рекламно за подкрепилите събитието фирми. Но дано да бъркам, де.

  Аз от доста време нямам свой си рутер, иначе бих подкрепил. Всъщност преди рутерът ми стоеше отворен. Не разбирам от какво толкова се страхуват някои хора, а и май и те не разбират наистина от какво. 😉

 2. Ужас, айфони и свобода :)!
  Иначе това ме наведе на мисълта да сложа един от боклучавите си рутери, които така и така не ползвам, за да имам възможност да дам свободен достъп на съседи, но да не могат да ми конкурират скоростта. Т.е., свободен, но и аз да имам гарантиран канал. Не е същото, но е по-добре от нищо!

 3. Не чух много как сигурността се вписва в идеята. Иначе и досeга идеята имаше поддръжници, но в много случаи хот-спота си иска пoддръжка. Неведнъж съм намирал свободен достъп, къде след като се вържеш, разбираш, че рутера е забил.
  Сега Йовко ще каже, че само мрънкам и не мечтая, ама такива са реалностите. Защо да ги подминаваме?

 4. Йовко ще каже само, че мечтите си зависят от хората 🙂 Иначе, естествено, че и сигурността е от значение, и поддръжката, и възможностите на самия рутер, и доставчика зад рутера, и наличието или липсата на филтриране на съдържанието и купчина други неща.

Вашият коментар