Отпечатък

До този момент (ако web-статистиката на bTV е вярна) малко над 3500 души са гледали записа от последното издание на „Отпечатъци“ на Мира Баджева, излъчено в неделя сутринта. Това е по-малко от две хиляди на денонощие (оттогава насам). Копието му в YouTube пък е гледано едва 150 пъти към момента, в който пиша това. Иска ми се да са повече. Всъщност това е около 7 пъти повече от гледанията на предното предаване и десет пъти над по-предното. Пак според собствените статистики на телевизията. Вярвам, че за това са помогнали социалните мрежи. И тежестта на разговора. Вероятно и акцентът върху факта, че е последното, понеже предаването слиза от ефир. Няма да спестя в тази връзка личния си коментар (принципно не крия своята неприязън към bTV), че това бе едно от малкото умни предавания и единственото, което би могло да ме накара да преглътна логото на тази телевизия върху него. Вероятно именно затова напоследък бе сбутано в ранната неделна утрин. Прайм-таймът трябва да бъде чист от всякаква сянка на интелект.

И понеже Интернет очевидно е спасението за умните неща, споделям копието в YouTube, защото си мисля, че това издание на предаването трябва да бъде изгледано от всеки, който се вълнува от бъдещето си. Независимо дали харесва или не Андрей Райчев, някой от другите гости, или дори самата Мира Баджева. Да, разговорът наистина е тежък. И тъжен. Защото е диагноза – на това, в което живеем. Но много по-страшно ще бъде, ако един ден се окаже, че е било и присъда…

8 коментара за “Отпечатък”

 1. Мда, последното предаване беше едно от най-стойностните предава, които съм гледал по БГ телевизия въобще. Малко са предаванията, които се занимават с нещо повече от злободневните теми, включително сред тези, които все още имат зъби.

 2. Миналата седмица разбрах, че според статистиката, българите, които нямат телевизор в дома си, са около 1%.
  Само мога да се радвам, че съм част от тази скромна бройка.

 3. @Росен А нима не е крайност да смяташ, че *всяко* крайно мнение е грешно? 😉

  Интересно предаване, не помня да съм го гледал преди. Явно ми беше и за последно.

 4. Йовко изгледах предаването до половината само заради теб. Не ми хареса. Темата е много интересна и важна и учудващото е че най- голямата пръдня в това предаване изказа най- голямата глупост и най- разумната мисъл:
  най- голямата глупост да сравняваш българина след освобождението с българина след 1989г,
  най- разумната мисъл замяната на традиционите ограничения с кумирите и хранилките. Смешното е че в днешна българия няма нито кумири нито хранилки, може би има някакви подобия, иначе другаря Райчев не би ги споменал.
  Както казва Дон Кихот: Свободата Санчо е на върха на копието.

Вашият коментар