Пак за Държавен вестник в Интернет

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Браво и от мен! Историята около този сайт е доста забавна и показва, че за някои хора поговорката за дебелия врат на вълка все още важи и че не всички в Парламента са 24/7 агнета. Надявам се в бъдеще сайтът да се разрастне, защото архаичният хартиен вариант на това издание е напълно обезмислен и единствено храни фирмите, които го сканират и сортират съдържанието му в бази данни.

 2. Името на човека от парламентарния ИТ може да е полезно (за него) да се премълчи, но името на висшия служител от Министерството на Икономиката е много полезно да се знае.

  Особено в днешната предизборна ситуация. Единственият начин да престанат да ни доят и стрижат е да престанем да бъдем овце.

 3. Супер! Така трябва да се работи! Погледнах сайта. Изчистен и прилежен – както трябва да бъде. Естествено xhtml-a се валидира перфектно, а в CSSa имаше една единствена дребна грешка! Аферим! Успех на момчета с по-нататъшната работа!

 4. Браво наистина :) Даже би било много полезно да се опише някъде решението и за колко време е направено, като още една демонстрация на способностите на свободния софтуер и най-вече на хората, които се занимават с него :)

 5. RaynerApe
  Определено ще се разраства – малко, по-малко и целия ДВ ще е в Интернет :)
  Въпроса е политически и юридически, затова нещата стават бавничко :)

  Wankata
  Работата висеше на косъм – въобще не съм гледал xtml/css в какво състояние са :)

  Васил Колев
  Ще има страница „about“ и там ще опиша решението, както и бъдещите му функции и пр.
  Да мине още 1 седмица да довърша разни неща, които останаха в to-do листа, и тогава :)

 6. Ами не виждам промяна в сайта на ДВ, година и половина откакто са първите коментари (Йовко, Григор, Wankata). Все още няма официалния раздел, няма го и неофициалния раздел с всички обявления на фирмите. Явно че е трудно да се вземат такива решения (да се публикува всичко и да бъде достъпно безплатно).

  Не може българското законодателство да не може да стигне до хората, които хора засяга, без да се плаща. Защото това са законите за хората. Хората са изпратили избраниците да правят закони, а последните крият от народа сътвореното (или изискват да се заплаща за прочитането на едина актуален закон) Това е пълен абсурд.

  Подобно положение се поддържа от няколко фирми които имат полза от обработката на тези данни и платеното им предоставяне на всички граждани. Тук влизат АПИС, на Васил Христович, ДАКСИ на Крушков, СИЕЛА, Норма и прочие.
  Стабилен и мощен безплатен сайт за правна информация ще разгони подобни компании, подобни хитрци, които карат гражданите два пъти да плащат, веднъж на народните избраници и куп експерти за направата на закони и втори път да имат достъп до готовия продукт.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: