Пари за Фют

Пари за Фют

Beastie - FreeBSD.orgПо време на миналогодишния OpenFest беше обявена кампания за набиране на средства за обновяване на машината marla.ludost.net, която и до днес приютява множество некомерсиални проекти, сайтове с обществено значение, изобщо всякакви проекти на общността, които не могат да намерят подслон другаде. Кампанията приключи успешно и вече около година новата marla продължава мисията на старата, на пълни обороти.

Сега събираме пари за Фют – машината, която държи българският mirror на FreeBSD проекта. Идващата пролет ще му бъде тежко, ако дотогава не бъдат събрани малко над 2000 лeвa за разширяване на дисковата подсистема на сървъра. Затова отново обявихме кампания за набиране на средства, координирана от Димитър Василев от българската FreeBSD общност и Стоян Мишинев като съкоординатор от страна на Фондация „Отворени проекти“. Ще можете да дарите средства на място в урна за Фют по време на OpenFest 2007 след около седмица или да направите превод по банкова сметка, като подробности за кампанията можете да намерите тук.

Ако сте потребители на чудесната, свободна операционна система FreeBSD, симпатизанти на свободния софтуер и софтуера с отворен код или просто ви пука – помогнете на Фют. За да го има.

До този момент (два дни от началото на кампанията) вече са дарени първите 245 лв. Остават още само 8 пъти по толкова 🙂

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България