От днес URL-ите на постовете в този блог имат нова структура. Досегашният вид

http://yovko.net/?p=123

ще се промени на

http://yovko.net/blog/123

Същата съдба ще споходи и адресите на статичните страници и RSS-емисиите, които вече ще бъдат на адрес http://yovko.net/feed, вместо на досегашния http://yovko.net/?feed=rss2. Всъщност би трябвало да работят и двата вида адреси, но все пак можете да пренастроите четците си.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Поздрави за новия хост и дизайн, първо.
  Имам въпрос. Защо не направиш permalinks, да се според заглавието на темата?
  По принцип, по подразбиране в wp има от типа /категория/заглавие, но аз от custom си правя /заглавие.

  Custom Structure: /%postname%/

  Отговор

 2. От хостинга съм много доволен, дизайнът е още work in progress… :-) Иначе на въпроса – не харесвам твърде дълги URL-и макар и говорящи. А пък със заглавията на кирилица става още по-весело. Живея в пълен комфорт с числа, индекси и ID-та. Не съм и SEO вманиачен ;-)

  Отговор

 3. Новият дизайн е по-хубав :) И аз бих препоръчал /%postname%/
  От SEO гледна точка е по-добре, а и е по-функционално за потребителите, които все пак знаят къде отиват.

  Отговор

 4. Както казах ценя SEO-то, когато е с мярка… /%postname%/ не ми стои OK със заглавия на кирилица. За нов блогър, който сега започва и е мераклия да си превежда всяко заглавие няма лошо, но… този блог е на няколко години. За това време са се натрупали постове (а и история от какви ли не миграции), а да си играя тепърва да set-вам заглавия на английски на старите си постове… няма начин просто…

  Освен това цифровия индекс е универсална информация, а заглавията са говорящи само за този, който владее съответния език, на който са написани ;-)

  Отговор

 5. Уф! Абе то честито, честито, ама добре че си спретнал един транслатор да спретнеш за старите URL-и…

  Дизайна иначе кефи!

  Не разбрах, клъстер ли си си наел за yovko.net (брей, брей, ц,ц,ц!), или такъв ти е хостинга?

  Отговор

 6. Такъв ми е хостинга :-)

  Отговор

 7. Ще коментирам също в подкрепа на /%postname%/. Има прекрасен плугин за WordPress, чрез който не е необходимо да превеждаш заглавията на кирилица. Всичко само си става. Moжеш да си го вземеш от тук http://loshia.com/files/cyr-slug.zip

  Отговор

 8. Пенко, а за досегашните 1500 написани поста шерпи ли трябва да наема ;-)

  Отговор

 9. Абе, чудя се аз защо от няколко деня нищо ново не виждам от Йовко в rss reader-а… а то си имало причина. Явно рийдъра ми е изтървал да вземе поста, че ще се сменят адресите и фийдовете. А може да е било така и by design.

  Във всеки случай – честито за новия хостинг :)

  Отговор

 10. Всъщност в стария RSS-feed имаше пост, че адресът на емисията се сменя и този пост стоя около 20 часа преди да го сменя реално. Не знам защо, но явно доста четци са го пропуснали. Поне Bloglines със сигурност…

  Отговор

Ако искате да споделите нещо