photozine.biz moved

photozine.biz moved

От известно време дължа обяснение къде изчезна проекта photozine.biz, който започнах като идея за свободна медия (електронно списание) на тема фотография.

Оказа се, че Photozine е име, към което има претенции за авторство, които реших да уважа. Направих го по няколко причини – хората се оказаха готини и по-скоро споделиха тревоги, че това може да създава двусмислие, ако съществува мой сайт с подобно име, отколкото да претендират за името. Photozine.biz за краткото си съществуване остана мой едноличен проект и като такъв на мен ми е безразлично под какъв домейн ще го правя. Текстовете са преместени в този сайт. А и така ми е далеч по-лесно отколкото да поддържам сам цял друг сайт. Това ми освобождава също време и сили за други неща, едно от които също е свързано с фотография и което се надявам да е в пъти по-смислено и полезно от photozine.biz. Така, че приемам случката без тъга, а и по-скоро като облекчение. За новият проект ще пиша утре, макар промяната на главата на сайта по-горе вече да говори достатъчно…

Домейнът photozine.biz ще остане мой докато изтече срокът за който е платен. След това съдбата му не ме интересува.

Съжалявам, че обяснявам всичко едва сега – няколко месеца след изчезването на сайта, но все не го намирах за особено важно, а и домейнът си сочи към съдържанието, което непрекъснато се увеличава. Просто е в други дрехи и под шапката на личния ми блог. Така, че не съм лишил никого от самото съдържание, което е най-важното.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България