Подсилване на Marla

marla.ludost.net е машина в българското Интернет пространство, която малко хора не познават. Всъщност възможно е и доста хора да не са чували за нея от първо лице, но това е сървърът, който ако нямате къде да хостнете някой некомерсиален проект, свързан със свободен софтуер или други такива отворени и достъпни идеи и нещица, най-вероятно ще ви подслони. Ето колко неща е приютила marla в момента.

Вече повече от две години за marla се грижат Васил Колев и Боян Кроснов не само със свои усилия, но и със свои средства. А това е community машина и е редно community-то да се грижи за нея или поне да помага от време на време.

Затова Фондация „Отворени проекти“ стартира дарителска кампания за финансиране на поредния upgrade на marla. Всеки, който има възможност може да дари пари по сметката на фондацията. Счетоводните движения по сметката, свързани с проекта ще бъдат публикувани на сайта на фондацията за да бъдат публични. Няма минимална вноска за дарения.

Даренията се очакват по сметка IBAN: BG98 FINV 9150 12BG N0FM QV при Първа инвестиционна банка – София (BIC: FINVBGSF). Получател е Фондация „Отворени проекти“, а в полето Основание за плащане трябва да бъде посочен кодът на проекта „02-02“ или „Marla“ за по-лесна обработка на преводите.

Предварителни благодарности на всички, които решат да подпомогнат съществуването на тази машина!

(Забележка: В IBAN номера на банковата сметка няма буква О, това е цифрата нула.)

8 коментара за “Подсилване на Marla”

  1. Да, обаче ако се опиташ да направиш превод през ePay.bg, то тогава в поленцето „Получател“ не можеш да напишеш Фондация „Отворени проекти“ – няма място за затварящите кавички. Нямам идея защо…

  2. Още информация:

    Има запитвания за краен срок на кампанията – няма такъв. Когато наберем средствата ще го обявим по аналогичен начин.

    Друго питане e в каква валута е сметката? Сметката е в български лева (BGN), но не е проблем да се правят и валутни преводи. Банката автоматично ги трансформира в лева по курса си за деня.

  3. Йовко, моля те кажи ти колко пари си превел за каузата, за да можем да те ползваме като еталон и да преведем и ние по толкова?

  4. Мне е добра идея – така се дефинират бариери без значение дали са ниски или високи. Всеки сам преценя колко може да отдели… И всякакъв размер помощ е помощ…

Вашият коментар