Помнете

Някой ден кошмарът, в който всички живеем, ще свърши. По един или друг начин. Все си мисля, че ще е скоро и изходът ще е позитивен за всички ни. Дори за тези, които сега се правят на неразбрали или незаинтересовани. Поне ще има нова порция надежда. Нов шанс да поправим това, което пропуснахме преди години. Но за да е реален този шанс за национален поправителен изпит е важно да не допускаме старите грешки и да не се подвеждаме по наклона на кривоизтълкуваната демокрация и плурализъм. Защото те – дървоядите на българската демокрация шумно претендират именно за демократичност и плурализъм. Бият ни умело със собствените камъни, извъртайки се непрекъснато в тезите си и мимикрирайки в различни роли на невинността. И много от тях са достатъчно умни за да го правят добре. А средностатистическият българин е достатъчно наивен…

Затова, когато тази битка бъде спечелена е двойно по-важно да не забравяме да воюваме всеки ден срещу това, което не бива да се случва, което е в противовес на основните принципи на житейския и политически морал. Да не забравяме да казваме „Не“, когато трябва. Твърдо и категорично. Въпреки правото на отсрещната страна на мнение. По-умният не трябва да отстъпва!

Затова помнете! Помнете лицата и имената на тези, които днес воюват с всички средства срещу нас – политици, журналисти, ректори, държавни служители, марионетките им. Помнете поведението им, помнете ролите им. Помнете всичко! Всеки детайл!

Защото те не са ни равни – те не заслужават коректно отношение и равнопоставеност на мненията, тъй като не говорят от свое име, а от името на кукловодите си. Те са паразити, които трябва да бъдат игнорирани и изолирани от обществения живот, точно така, както живият организъм се бори с вируси и зарази за оцеляването си. За да не се окаже, че печелим битката, а отново да загубим войната е важно да не забравяме, че те са враг. Те няма утре да се събудят различни. Няма утре да бъдат приятели. Затова е важно да ги запомним.

Помнете ги! За да не станат част от познатите ви, за да избягвате да правите бизнес с тях и да купувате стоки и услуги, които техният нечистоплътен бизнес продава. За да не ги избирате за кметове, съветници и депутати, да не ставате техни служители. За да не четете статиите и да не гледате предаванията им, които ще продължават да бъдат манипулативни.

Дори да няма закон за лустрацията, ако успеем да направим гражданска, национална лустрация, мафията ще бъде ако не победена напълно, то много по-слаба.

А можем, можем да ги накараме да ги срам от децата им, да се срамуват да влязат в кварталната бакалия заради това, което сториха на държавата и продължават безсрамно. Можем, само ако помним недостойните им дела, имена и физиономии. И ако узреем, че трябва да сме обединени срещу това…

Помнете!

#ДАНСwithme #оставка #occupySU

Тази публикация беше употребена! От утайката на помийната медийна среда у нас – кампания в жълтеещи и безпринципни сайтове я използва за да ми припише авторство върху някакъв списък, с който нямам нищо общо, нито имам представа кой стои зад него. Но омаскаряването на всички и всичко е в пълен ход и не е от вчера, затова не съм особено впечатлен. Те толкова могат! И реакцията им не е неочаквана, понеже двете оръжия, с които беше победена демокрацията в България бяха късата историческа памет на българина и пропуснатият шанс за категорична лустрация – за което всъщност е текстът по-горе и теза, зад която продължавам да стоя!

Никога анонимен,
Йовко Ламбрев

4 мнения за “Помнете”

 1. Това, което заявавате в този текст, е чист фашизъм. Ако бяхте малко по-образован и задълбочен, нямаше да има нужда аз да ви го казвам. Калин Янакиев не е последна инстанция. Учудвам се технократ е способен на такава омраза и се чудя кой какво ви е сторил, за да стигнете до това. Защото обикновено технократите, особено талантливите, са способни на самоирония и самокритика като никой друг. От вас струи едно Дуче. Но въпреки всички ви желая успех. 🙂

 2. Елена, уверявам ви, че специално за вас винаги съм готов да залича и последния си микрон добронамереност и джентълменство! 🙂

  Понеже има един тип хора, които искрено не ми допадат и те са един особен интелектуален тип – вживяват се в ролите си на адвокати на дявола. По-важно за тях е да са на „интересна“ отколкото на адекватна позиция. Та в този ред на мисли, повярвайте ми, по-добре е да не си общуваме. Никак. Не заради вас или мен, а заради известен брой общи познати, с които предпочитам да продължа да се поздравявам по улиците.

  Иначе… не е омраза, но ако ви изглежда така, отговорът на въпроса си можете да намерите много близо до себе си. И още нещо, което е добре пък вие да помните… Винаги по-страшен е гневът на кротките!

 3. Омраза е. И аз не разбирам защо. Аз съм готова да разговарям с всеки човек, който не е на моите позиции и нямам никакви опасения как ще се развият тези дебати. Защото аз наистина не мразя никого и не съм лоялна към никакви кръгове и квадрати, пред които да трябва да отговарям за отношенията си с когото и да било. Винаги съм ви харесвала като блогър и като мнение. Напоследък нещо ви стана. Вие си знаете какво. Но разговорите ми с вас не биха накърнили никакви поздравявания с каквито и общи познати да имаме. Пак ви казвам – желая ви успех и моля ви, relax.

  Ако специално за мен сте готов да заличите джентълменството си, много жалко. Защото аз моята добронамереност не бих я заличила заради никого. Бъдете здрав. И както каза днес д-р Михайлов (също враг на народа от онзи списък), аз не излъчвам агресия. Той каза, че излъчвам талант, а аз смятам че е прав. 🙂 За вас никой, освен мен, не е казвал такова нещо. 🙂

 4. Ех… какво щастие за д-р Михайлов е комплиментите му да стигат до някоя женска душа, която да стоплят. Иначе неговите проблясъци често развеселяват и мен… жалко, че напоследък са само проблясъци. А вашият талант да знаете точните думи, но да ги заобикаляте, безспорно впечатлява и мен – та да помогна – не е омраза, наистина не е. Бяс е! 🙂

  Но в крайна сметка, някой ден – доброто ще възтържествува, независимо кой от нас го защитава и какви оръжия се дрънкат из Интернет или жълтите павета. И след всички войни, в крайна сметка, жертвите се превръщат в статистика.

Вашият коментар