PPP over TCP via stunnel

Миналата нощ с Весо подкарахме в действие VPN решението на OpenIntegra от последния месец. Работи повече от великолепно. Освобождава те от нуждата да си търсиш доставчик с читав Интернет – можеш да си вземеш свързаност от един, а Интернет от друг. Домашната ми мрежа скоро ще може да се вкара в реално действие и да е от полза за всички, благодарение на това, а не само да си стои за егоистичните ми занимания. И разбира се, всичкия трафик е подсигурен от неприятници. Весо, супер е…

За жалост отново забравих да си купя захранващ кабел за Alpha-та днес.

2 коментара за “PPP over TCP via stunnel”

  1. Здравейте, това изглежда красиво… има ли място в web-а където може да се прочете малко повече по този въпрос? В смисъл за това *точно* решение де… (има достатъчно писано за другите, дето дават свързаност през най-различни технологии сещам се за най-елементарния представител – IPIP, но той не дава сигурност… или IPsec, който ми се струва малко излишно сложен… CISCO-вското GRE леко безсмислено, а нещо_си over HTTP – извращение… 🙂 (е, то ако нямаше извращения… света би бил прекрасно място. Но някъде се налагат, за прескачане на „горящите стени“ например…) както и да е, аз отскоро започнах да поназнайвам по тези работи, така че не мисля моето мнение за миродавно…)

    Доколкото разбирам от името, идеята е да се създаде сигурна PPP връзка със сървър (през БГ пееринг-а примерно), и така да се реализира на практика „свързаност от единия, нет от другия“…
    И аз мисля, че това е супер… 🙂 Най-малкото защото ако се възприеме по-масово е възможно ISP-тата да предложат „гъвкави“ цени… И да стане наистина интересно.

  2. Ами точно в момента конкретно за това няма четиво тъй като току-що беше вдигнат работещ прототип, след като решението бъде представено на семинар на FSDL/OpenIntegra ще се реши как и къде да бъде описано.

    Може би на VIPsolutions.net

Вашият коментар