PPP over TCP via stunnel

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Здравейте, това изглежда красиво… има ли място в web-а където може да се прочете малко повече по този въпрос? В смисъл за това *точно* решение де… (има достатъчно писано за другите, дето дават свързаност през най-различни технологии сещам се за най-елементарния представител – IPIP, но той не дава сигурност… или IPsec, който ми се струва малко излишно сложен… CISCO-вското GRE леко безсмислено, а нещо_си over HTTP – извращение… :) (е, то ако нямаше извращения… света би бил прекрасно място. Но някъде се налагат, за прескачане на „горящите стени“ например…) както и да е, аз отскоро започнах да поназнайвам по тези работи, така че не мисля моето мнение за миродавно…)

    Доколкото разбирам от името, идеята е да се създаде сигурна PPP връзка със сървър (през БГ пееринг-а примерно), и така да се реализира на практика „свързаност от единия, нет от другия“…
    И аз мисля, че това е супер… :) Най-малкото защото ако се възприеме по-масово е възможно ISP-тата да предложат „гъвкави“ цени… И да стане наистина интересно.

  2. Ами точно в момента конкретно за това няма четиво тъй като току-що беше вдигнат работещ прототип, след като решението бъде представено на семинар на FSDL/OpenIntegra ще се реши как и къде да бъде описано.

    Може би на VIPsolutions.net

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: