Протест ли бе да го опишеш

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Но наистина ли само на 2000-3000 хиляди хора им пука?…

  Да прибавим още два пъти по толкова, които не са дошли по много причини.

  Иначе като гледам какво бездушие е и незаинтересуваност…
  Трагедия

 2. В голяма степен съм съгласен с казаното от Йовко. И мен ме възмути твърде големия брой полицаи, в чийто подметнати реплики беше: „кво праиме са?“. Жалко е властта да се страхува толкова. В началото даже полицаите ми изглеждаха повече от протестиращите. Освен това не разбрах защо полицаите решиха да „отговорят“ на провокацията, т.е. че били замерени с няколко снежни топки? Звукът на площада също беше ужасен и едва чувах хората, които говореха, камо ли да разбера какво точно казваха. С две думи лоша организация, подправена с келеши, съснати от някой тиквеник, която обаче опъна изящно поизтънелите нерви на управляващите ни малодушници и показа, че ги е шубе – а това никога не е било белег за нещо добро. А днес нов хит – полицията снимала личните карти на протестиращите! Утре ще ни събират и отпечатъци, та да не би някой да е с чужд документ за самоличност. Полицейска Гатака

 3. Ех,защо не живея в България? Толкова много се надявах, че нещо ще се случи? а то „… сух валог се случи…-Вапцаров.“ нали се сещате в Гърция какво правеха. Разбиваха магазини, палеха коли….цяла Гърция гореше и тяхната полиция не си позволи насилие. Е на това му казвам демокрация. Какво се случи в София? Комунистически произвол. Хак да ви е , като сте страхливци. От 7 милиона недоволни Българи на площада дойдоха 2000 – 3000 души. Какво значи всичко това? Офчедушие и примиреност. Няма да се върна скоро в тази обрулена Родина. Каквото си постелем, на такова ще спим!

 4. http://lex.bg/laws/ldoc/2132284419

  „Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които:

  1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети;

  2. са в очевидно пияно състояние;

  3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.“

  Или министърът не е запознат със закона (и няма кой да го запознае) и трябва да си ходи, или безочливо лъже в публичните си изказвания, и трябва да си ходи.Как така нямат основания да приберат маскираните, а имат основания да пребиват мирните протестиращи?

 5. Крайно съм разочарован от поведението на организаторите на протеста от 14.І.2009 при срещата със стоманения георги пирински (малките букви не са правописна грешка). Предали са се и са предали протеста, а в частност и мен. Какво значи, че протеста не бил за сваляне на правителството, а само за промяна на системата. Та нали правителството е емблемата и главата на змията наречена “система”.
  Парламентът и правителството щели да удовлетворят исканията на протестиращите и да решат проблемите… Това са само трикове, за да задържат властта, да продължат да ни ходят по главите и да изпразват джобовете ни.
  Млади хора, не се поддавайте на демагогията на комунистите! Явно не знаете колко зловещо цинични са. Когато го разберете ще бъде още по-късно и ще трябва отново да излизате по площадите и отново да ви бият.
  Резултатът от това предателство е, че мен, а вероятно и много други ни губите като подкрепа и присъствие на площадите.
  Моите искания са:
  1. Мигновена оставка на това правителство.
  2. Назначаване на експертно служебно правителство до датата на изборите.
  3. И по възможност никога повече комунисти или техните внучета и издънки в парламента.
  4. Съд за всички отговорни за провала на, така наречения преход, за да може вие, децата и внуците ни да живеете достойно.
  Да сте живи и здрави и успех!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: