Quote of the Hit

Quote of the Hit

Напоследък много хора ме питат дали цитатите, които се сменят при презареждане на страницата ми са модул на WordPress. Всъщност не са… Това е един глупав и стар JavaScript, който написах още за най-първия си личен сайт през 1997-ма или 1998-ма – не помня вече.
В скрипта няма нищо оригинално и всеки би могъл да си го пресъздаде, но все пак го оставям тук за download.

Описание: Скрипта трябва да се вгради в HTML-страницата, която трябва да визуализира цитатите по посочения примерен index.html. Самите цитати се четат от външен JavaScript-файл, който представлява дефиниция на масив.
Действие: В момента на визуализация скрипта прочита текущото време и отпечатва различен цитат в зависимост от секундите на часовника.
Недостатъци: Така замислен скрипта не позволява работа с повече от 60 цитата (колкото са секундите в една минута). Този недостатък не съществува във варианта на Калоян Доганов. Виж по-долу.
Подобрения: Не е нужно цитатите да са точно 60. Ако външния файл дефинира по-малък масив, просто е нужно вместо 60 в now.getSeconds()%60 да се посочи реалната дължина на масива.

Код за сваляне:
Оригиналната описана по-горе реализация:
qoth.tar.bz2 (1K)
Подобрена версия, която вместо часовника ползва генератор на псевдослучайни числа за измъкване на случаен цитат от колекцията:
qoth-k1.tar.bz2 (1K) – Автор: Калоян Доганов

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България