Red Hat обявявиха началото на края на DRM – по своеобразен за тях начин – предлагайки видеоанимация-прототип, наречена Реквием за DRM. Публикувана е като свободно произведение под Creative Commons Признание – Некомерсиално – Споделяне на споделеното, заедно със съставните и компоненти и провокация към всички за модификации и ремиксиране. ;-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Алюзията в заглавието е с един мноого известен култов филм и мелодия, за зависимостите и това какво ни причиняват. :)
  Става дума именно за „Requiem for a dream“ на Дарът Аронофски и най-вече Lux Aeterna – основният лайтмотив в музиката на филма, писана от Клинт Мансел. Просто класики от всякъде.

  По странен начин, именно тази мелодия е любима на доста миксъри из youtube, като опит да прохождат в правенето на собствени версии на трейлъри или епизоди, просто парчето е идеално за целта.
  (Да не споменавам, че беше за първи път така използвано именно за трейлъра на Двете Кули.)
  Връзката тук е може би именно заради зависимостта на едни залязващи монополи от такива отровни механизми като DRM ….

  Отговор

 2. Гениално простичко филмче!

  ПС: Да не забравя, обещаният линк към интервюто на Charlie Rose с Alan Greenspan – цък.

  Отговор

 3. Стра’отно! :) Много по подетски въздейства видеото плюс звуците, почувствах се отново хлапе – весело, безгрижно :) Хоп, троп…
  Не видях препратката към Дарън Аронофски ама се изкефих яко.

  Отговор

 4. За RedHat добре, ама една птичка пролет не прави. А пък Майкрософт добре са го застъпили…

  Отговор

Ако искате да споделите нещо