Революция 2.0 в Courrier International

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Да не повярваш! Страхотно, много се радвам.
  Това изстреля по принцип лошото ми сутришно настроение направо в облаците и вероятно ще го държи там няколко дни :)
  Поздравления!

 2. Интересно, на протестите блогъри почти не се забелязваха. Освен след случката с Мишел. Но вие обирате ‘овациите’?

 3. Аз присъствах на два от всички еко протести – при това вторият бе именно заради „случаят Мишел“ – той бе обявен и като такъв – за опазване на свободата на словото – там имаше много блогъри с лепенки на устата. Аз бях там именно, защото за мен по-важният проблем е именно свободата на словото – защото ако не опазим нея, няма да можем да пазим нито природата, нито гражданските си права, нито каквото и да било друго.

  Това не означава, че подценявам екологичните битки – напротив. Но аз не се осмислям като еко-боец. Всеки си има своите войни и своите приоритети. Сигурен съм (даже знам), че на екопротестите имаше доста блогъри. Те са били там с други идеи и в друга роля. Надали е било нужно да носят отличителни знаци. Освен това не бива да се очаква, че блогърите трябва да бъдат оръжие, което да бъде задействано при всеки случай. Няма как. Всеки блогър сам преценява какво да мисли и как да реагира. Така както и всеки обикновен човек offline.

 4. Хубава новина :)

  Мисля, че това лято наистина направихме една „мини-революция“ и се надявам, че това, че не замълчахме, ни е направило по-силни! :-) Всеки си има собствена позиция. На протестите за „Странджа“ имаше много блогъри – нали не очаквате всеки от тях да носи специален бадж „me be blogger“, а? ;-) Блогърите сме обикновени хора с онлайн дневник. И като такива, всеки от нас има право на различно мнение, позиция, дали и как да реагираме при определена ситуация…

  Радвам се, че казусът „Странджа“ получи положително развитие, и… че не замълчахме. Дори след онази история;-)

  Поздрави!

 5. Аз не бях физически там /и само Аз ли?/, защото както казва ВПетков, живота е гаден и други сили, независещи от нас напътстват движението ни или ни сковават като в кататонен ступор, но духом бях!!! Не се коси! Другият път със сигурност ще бъдем, защото както виждаме промяна няма и ще има нужда от нашето присъствие и в бъдеще… И живота, и борбата продължават. И никак няма да е лесно, но щом го искаме някой ден ще се случи. Важното е да бъдеш себе си и да не забравяш мечтите си, докато не ги сбъднеш.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: