Революция 2.0 в Courrier International

Революция 2.0 в Courrier International

Информацията в този пост ми бе изпратена от Атанас Чобанов – директор на Парижки вести, комуCourrier International - Революция 2.0015-150x150.jpg)](/content/images/2007/10/img_0015.jpg "Courrier International - Революция 2.0")Авторитетният френски дайджест Курие Интернасионал публикува извънредно издание със заглавие „Революция 2.0 – как Мрежата ще промени (отново) живота.“ В сборника са включени статии от световната преса за новите граждански и социални феномени, които променят ежедневието и стереотипите на обществото, като използват инструментите на интернет и комуникацията без граници.

България е представена с протеста на еколозите за спасяването на Странджа. „Мобилизирано за защитата на един природен парк, българските блогъри играха на котка и мишка с полицията. Но те спечелиха своята кауза“ – гласи редакционният коментар към статия на в-к „Капитал“.

Публикуван е също пълният превод на писмото на блогъра Йовко Ламбрев (/) „Здравей Ченге“, предизвикано от опита за сплашване на блогъра Мишел Бозгунов от ГДБОП.

[сканирана страница от изданието]

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България