/ Позиция

Революция 2.0 в Courrier International

Информацията в този пост ми бе изпратена от Атанас Чобанов – директор на Парижки вести, комуто благодаря.

Courrier International - Революция 2.0Авторитетният френски дайджест Курие Интернасионал публикува извънредно издание със заглавие „Революция 2.0 – как Мрежата ще промени (отново) живота.“ В сборника са включени статии от световната преса за новите граждански и социални феномени, които променят ежедневието и стереотипите на обществото, като използват инструментите на интернет и комуникацията без граници.

България е представена с протеста на еколозите за спасяването на Странджа. „Мобилизирано за защитата на един природен парк, българските блогъри играха на котка и мишка с полицията. Но те спечелиха своята кауза“ – гласи редакционният коментар към статия на в-к „Капитал“.

Публикуван е също пълният превод на писмото на блогъра Йовко Ламбрев (http://yovko.net) „Здравей Ченге“, предизвикано от опита за сплашване на блогъра Мишел Бозгунов от ГДБОП.

[сканирана страница от изданието]

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

IT инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Съосновател на Trakia.Tech и сайта за независима журналистика „Тоест“. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Повече
Етикети: Позиция
Революция 2.0 в Courrier International
Сподели

Абонамент за yovko in a nutshell