save-peio.org

Търси се ThinkPad за Пейо (знам, че е странно точно аз да го пиша, но в момента нямам никаква идея откъде да му намеря – пък и той не иска Lenovo – а старата класика). С Linux… Връчили са му HP лаптоп с Windows и го преживява тежко – не е на себе си… Корпоративния живот само след две седмици му се отразява твърде странно – и на крокодилите е направил впечатление – снимковият и видеоматериал от снощи е потресителен, затова няма да бъде публикуван… Наблюдават се наченки по раздвоение на личността, които дори са заинтересували пресата… А горкият младеж си е наумил да блогва по билбордите (което не мисля, че бат Бойко ще съумее да го понесе)…

Ако не искате да му събираме дарения за да не ходи на работа, че да ни забавлява и занапред, дайте поне да му намерим един стар читав ThinkPad… 😉

18 мнения за “save-peio.org”

 1. Не знам дали под старата класика разбираш ThinkPad който е произведен преди Lenovo да купят производството на лаптопи на IBM или в тази категория спадат и Lenovo ThinkPad, които според производителя спират да бъдат произвеждани от началото на следващата година.

  Ако търсите Lenovo ThinkPad т.е. такъв със съвременна конфигурация може да погледнете тук http://www.ibmeshop.com/lenovo/

  Не знам обаче дали ще може да го вземе без OS (ако офертата го устройва де).

  Весели празници!

 2. Maniax, не знам… нямах сърце да снимам (нито оборудване) 🙂 Други хора трябва да подкупваш…
  Иначе… търси се истински ThinkPad преди ерата Lenovo – за нов е лесна и ясна работата…

 3. Да си купи ThinkPad просто. Правят ги 1 към 1 както преди да ги вземат Lenovo. Lenovo просто са си прехвърлили „креативността“ в тяхна серия и са оставили ThinkPad-ите да се произвеждат по старата рецепта. Имам един R51e на година и половина. Произведен е от Lenovo и не е мръднал. Заливан е с безалкохолно целия и не работеше няколко дни докато изсъхна и след това тръгна отново. Супер здрав е.

 4. Хмм, започвам да се притеснявам за тоз младеж Пейо… Дано се намери търсения ThinkPad и още повече – дано да възвърне душевния му мир. 🙂
  За съжаление не мога да помогна, но стискам палци! 🙂

 5. .. дарявам Т23 (класика). Какво няма или не е наред: спукан корпус до CD-то (лепило му е майката); няма CD и твърд диск (канибализиран от една Tecra, която му е набор); BIOS-a му е заключен (тук yovko ще помага). Какво има: PIII 1GHz, 256MB (може и още един 256MB SO-DIMM да намеря), 14″ XGA, всякакви други ТhinkPad-ски благинки.

 6. Това, че леново са свалили качеството просто не е вярно. Тинкпадите са си абсолютно същите машини. Проектират се от същите инженери, произвеждат се от същия OEM производител (Quanta Computer), със същите ОЕМ чарколяци, не виждам как може да е паднало качеството. Иначе IBM май направиха поръчка от Lenovo за 60к машини преди няколко месеца, тоест още ги ползват.
  http://lenovoblogs.com/

  Да не говорим, че една от яките страни на Thinkpad, е че винаги е бил bleeding edge, на върха на иновативността, и все още е така. Ако си вземеш IBM на 3 години няма да е същото. Иначе и мен ме кефи да ми пише IBM на хардуер-а, ама просто няма начин вече.

 7. Сашо, ако наистина си решил да се разделиш с тази машина, ще ми дадеш ли някакви детайли за цена и т.н., понеже ми трябва нещо подобно.

 8. Какво им има на новите? Може ли малко просвещение за непосветените като мен? 🙂 Аз съм с нов ThinkPad (r60e) и съм много доволен – целия хардуер ми се поддържа от Линукс и работи безотказно.

 9. Аз си мисля, че и новите IBM/Lenovo ThinkPads си ги бива…

  Случайно попаднах на това – струва си да прочетете коментарите за дизайна на ThinkPad-овете, надежността и да чуете, как повечето от коментиращите говорят за TP като за някаква тайна религия… 🙂

 10. Да, определено това е марката за лаптопи. Притежавам T61p/4GB от скоро, и доста стар вече T30, но с 2GB памет. Ако Пейо е заинтересован (от Т30:P) нека се свърже с мен.

Вашият коментар