Търси се ThinkPad за Пейо (знам, че е странно точно аз да го пиша, но в момента нямам никаква идея откъде да му намеря – пък и той не иска Lenovo – а старата класика). С Linux… Връчили са му HP лаптоп с Windows и го преживява тежко – не е на себе си… Корпоративния живот само след две седмици му се отразява твърде странно – и на крокодилите е направил впечатление – снимковият и видеоматериал от снощи е потресителен, затова няма да бъде публикуван… Наблюдават се наченки по раздвоение на личността, които дори са заинтересували пресата… А горкият младеж си е наумил да блогва по билбордите (което не мисля, че бат Бойко ще съумее да го понесе)…

Ако не искате да му събираме дарения за да не ходи на работа, че да ни забавлява и занапред, дайте поне да му намерим един стар читав ThinkPad… ;-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Tags: fun?
  А аз искрено се натъжих като прочетох тази мътна и кървава драматична история…

  Отговор

 2. А подкупи в какво се приемат, че да се даде достъп до снимките?:)

  Отговор

 3. Не знам дали под старата класика разбираш ThinkPad който е произведен преди Lenovo да купят производството на лаптопи на IBM или в тази категория спадат и Lenovo ThinkPad, които според производителя спират да бъдат произвеждани от началото на следващата година.

  Ако търсите Lenovo ThinkPad т.е. такъв със съвременна конфигурация може да погледнете тук http://www.ibmeshop.com/lenovo/

  Не знам обаче дали ще може да го вземе без OS (ако офертата го устройва де).

  Весели празници!

  Отговор

 4. Maniax, не знам… нямах сърце да снимам (нито оборудване) :-) Други хора трябва да подкупваш…
  Иначе… търси се истински ThinkPad преди ерата Lenovo – за нов е лесна и ясна работата…

  Отговор

 5. Да си купи ThinkPad просто. Правят ги 1 към 1 както преди да ги вземат Lenovo. Lenovo просто са си прехвърлили „креативността“ в тяхна серия и са оставили ThinkPad-ите да се произвеждат по старата рецепта. Имам един R51e на година и половина. Произведен е от Lenovo и не е мръднал. Заливан е с безалкохолно целия и не работеше няколко дни докато изсъхна и след това тръгна отново. Супер здрав е.

  Отговор

 6. Хмм, започвам да се притеснявам за тоз младеж Пейо… Дано се намери търсения ThinkPad и още повече – дано да възвърне душевния му мир. :)
  За съжаление не мога да помогна, но стискам палци! :)

  Отговор

 7. Aз съм виновен. Скубя си косите от мъка и спирам бирата за наказание. Затрих хубавия човек и сега ще бера последствията.

  Отговор

 8. .. дарявам Т23 (класика). Какво няма или не е наред: спукан корпус до CD-то (лепило му е майката); няма CD и твърд диск (канибализиран от една Tecra, която му е набор); BIOS-a му е заключен (тук yovko ще помага). Какво има: PIII 1GHz, 256MB (може и още един 256MB SO-DIMM да намеря), 14″ XGA, всякакви други ТhinkPad-ски благинки.

  Отговор

 9. Горкият Илойшъс! Много ще му се струпа :)

  Отговор

 10. Пейо, човече, не те познавам, но ще коленича пред най-близките прозорци и ще се моля за спасение на душата ти :)

  Отговор

 11. Това, че леново са свалили качеството просто не е вярно. Тинкпадите са си абсолютно същите машини. Проектират се от същите инженери, произвеждат се от същия OEM производител (Quanta Computer), със същите ОЕМ чарколяци, не виждам как може да е паднало качеството. Иначе IBM май направиха поръчка от Lenovo за 60к машини преди няколко месеца, тоест още ги ползват.
  http://lenovoblogs.com/

  Да не говорим, че една от яките страни на Thinkpad, е че винаги е бил bleeding edge, на върха на иновативността, и все още е така. Ако си вземеш IBM на 3 години няма да е същото. Иначе и мен ме кефи да ми пише IBM на хардуер-а, ама просто няма начин вече.

  Отговор

 12. Сашо, ако наистина си решил да се разделиш с тази машина, ще ми дадеш ли някакви детайли за цена и т.н., понеже ми трябва нещо подобно.

  Отговор

 13. Какво им има на новите? Може ли малко просвещение за непосветените като мен? :-) Аз съм с нов ThinkPad (r60e) и съм много доволен – целия хардуер ми се поддържа от Линукс и работи безотказно.

  Отговор

 14. Човек да не се отпусне

  Отговор

 15. Аз си мисля, че и новите IBM/Lenovo ThinkPads си ги бива…

  Случайно попаднах на това – струва си да прочетете коментарите за дизайна на ThinkPad-овете, надежността и да чуете, как повечето от коментиращите говорят за TP като за някаква тайна религия… :)

  Отговор

 16. Така е… който убива мечки… :P

  Отговор

 17. Да, определено това е марката за лаптопи. Притежавам T61p/4GB от скоро, и доста стар вече T30, но с 2GB памет. Ако Пейо е заинтересован (от Т30:P) нека се свърже с мен.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо