Още един от любимите на много фотографи филми остава в миналото. Вчера Fujifilm обяви, че след изчерпване на наличните количества от Velvia 50 в мрежата ще се продава само Velvia 100 и още два от обявените миналата година – Pro 160S и Pro 160C.

Отново вчера Fujifilm в своя изявление изрази несъгласие с публикациите и анализите, че компанията се оттегля от филмовия фотографски бизнес. С въпросното изявление Fujifilm декларира, че продължава производството както на потребителски, така и на професионални филми, че тази година ще обяви два нови филма и припомня, че наскоро промотира две нови филмови камери.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Всъщност от август 2007-ма Fujifilm възобнови продажбата на Velvia 50 в отговор на невижданата реакция на фотографите, които се възпротивиха на първоначалното решение. Новата Velvia 50 всъщност е различен материал, но характеристиките му са напълно сходни с класиката.

    Отговор

Ако искате да споделите нещо