Днес стегнах Selene – така в крайна сметка ще се казва новата T20-ка. Така се казваше досегашната ми Fedora-инсталация. И понеже тя става новата ми Linux-машина, съответно наследява името на T40-то, на което това име няма да му трябва като се има предвид нещастното му бъдеще да остане само с Windows за специфични цели. Всъщност няма как да му се размине някоя тестова инсталация на някой Linux, но основната ми Linux машина ще е T20-цата.

Днес с момците в ремонтния център я стегнахме чудничко. С всичките engineering changes за този модел плюс няколко нестандартни намеси. Всъщност като и добавя и wireless-а на miniPCI ще стане толкова custom made, че просто такова T20 няма как да има друго. Направо излиза извън модела. Е, всичките модификации и поправки днес ми струваха $45 за части, но какво пък. Машинката стана супер.

Това, разбира се не променя идеята за една blog-игра, която ми хрумна покрай мисленето на име за новата играчка, но ще е извън контекста на името, което вече не ми е нужно. Само да седна да set-на условията на играта, нали?…

P.S. Между другото вече втори ден ми държи влага впечатлението, колко великолепно работи Linux върху mainframe. Някой да има излишен mainframe да ми го подари? ;-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. През Пенчев и Jeremy Zawodny – http://www.goodwillsv.org/donate_agreement.html
    Другото за което се сещам е VAX-овете в ТУ София.

    Отговор

  2. Е, VAX… Това е като 40-годишно Porsche 911 ;-)

    Отговор

Ако искате да споделите нещо