Широко отворени прозорци

Абе, хора, защо ме карате да се занимавам с глупости? Добре, махнах си галерията – да не изкушава и други script kiddies. Благодаря, че ме принудихте! Така поне ще си дам зор за нов сайт. Проблемът не е толкова очевиден и се бях погрижил да не пострадам, поне не лесно – авторът на софтуера е уведомен отдавна. Аз съм направил каквото трябва.

Повече от сигурен бях, че като натвърдя, че имам security problem ще се намери някой, който да се пробва. Само защо си мислите, че няма да гледам какво се случва? Един (да речем приятелски) одит… ок – дето се вика. 😉 Ама другите двама… къде сте тръгнали? При това с едни широко отворени прозорци 2000 и XP? И да се бяхте поскрили поне малко ли, що ли? Това да не е като да ходиш на сватба?

Момък номер едно: Сложи си някой service pack поне, ако не друго. И преди да се пробваш в мрежата, вземи да потренираш на сухо в къщи. Не си добър! Този път ти се разминава, защото наистина си много зле. И заради ICQ-то ти… Напоследък съм в романтично настроение и се разчувствах. Намери си друго момиче, стига си хленчил по старото – света не се е свършил. А и няма да се занимаваш с това, в което не те бива. Не запомних нито имената ти, нито съм си записал ЕГН-то ти, че иначе трябва да ходя да се регистрирам по закона за личните данни. Спи спокойно и… нищо лично! Не разбрах само какво толкова са ти направили блондинките?

Момък номер две: Не мислиш ли, че си нагъл? На два пъти ти показах, че те дебна – ако не си загрял, моите съболезнования. Но ми писна! Нещо наистина много ми дойде. Аз съм Телец – кротък човек – докато не ми развеят червен парцал. А глупостта най-много ме дразни! Добре, момко! Имаш два hint-а. Първият е, че любимото ми число е 13. Познай колко време имаш да намериш това, което е на компютъра ти? 13 дни са много време – нямаш толкова. 13 минути определено няма да ти стигнат – имаш малко повече – не съм толкова зъл. Втори hint – мърдането на часовника не върши работа – пробвал съм. Хайде да видим как ще прецениш ситуацията – достатъчно ли си хитър да се изчистиш навреме и ще се сетиш ли от кой момент ти тече времето? Може да опиташ да помислиш и колко ме издразни за да предугадиш какво те чака… Хей, обичам Холивуд – такива идеи може да ти дойдат от тъпите американски филми…

Хайде още един hint – въпреки, че не заслужаваш – на твое място бих архивирал… за всеки случай…

8 мнения за “Широко отворени прозорци”

 1. Гледам с широко отворени, даже направо ококорени, очи и не ми се вярва!!! ЕТИКА?! Чудя се дали да не взема да архивирам и аз. ]:

 2. Шефът ми, който е зодия Риби и също е кротък човек, има една любима фраза по повод себе си: „Пази се да не ядосаш добрия човек“….
  А аз обикновенно му казвам, че в неговия случай това отнема ненужно много време.
  Глупостта е порок и следва да бъде наказвана. Самонадеяната глупост – най-вече.
  Аз в такива случаи, като описаният от теб, обичам да повтарям: „Ако съдеха за глупост, щяха да са им издали смъртна присъда“…

 3. Престъпленията заслужават ли етично отношение? Моята етика си е на мястото – никога не удрям пръв!

 4. C’est la vie, Сами!

  Ако те е страх от мечки – не ходиш в гората. Каквото повикало – такова се обадило.

  Който е тръгнал да ръчка из сайтове – би следвало да е наясно с рисковете и последствията. А който го прави от Windows би следвало да е наясно с това как да се предпазва :).
  И е точно така – етичност != доброта, етичност != ( толерантност към глупостта )

  Йовко, евала, ако аз бях на твое место – точно такъв отговор щяха да получат нещастниците. Хак им е!

 5. Мда, не знам какво да кажа… „Слава Богу“ или „Жалко“ 🙂
  Всичко е добре, когато свършва добре…. макар че (както май точно тук се спомена) – никога нищо не свършва!

 6. Йовко, усещам как ще ти намеря централно място в демонстрацията срещу софтуерните патенти (ако нямаш нищо против, де:) ), мисля, че можеш сериозно да постреснеш защитницие им:)

Вашият коментар