Буря в каца с лайна

Буря в каца с лайна

Че не се прави така, както го направи финансовият министър Горанов е ясно. Освен ако това не е стъпка от някакъв мъглив политически танц, което може да се оцени от странно до тревожно.

Че МВР трябва да се реформира спешно и решително също е ясно. А и моментът е подходящ – очевидно властта има подкрепата на обществото, току-що препотвърдена повече от категорично на местните избори. Кога, ако не сега?

Че Борисов ще отстъпи (дано само частично) е не по-малко ясно. Както е ясно, че със сигурност в МВР има свестни хора и не всички са корумпирани. Всички познаваме такива, но… Тези свестни и некорумпирани хора често са широко-затворили очи пред безчинствата на „колегите“ си.

Такива свестни хора подкрепиха, поне на думи и съвсем в началото онези летни протести, които имаха потенциал да променят България, но началството бързо им скръцна със зъби и те се появиха след това маскирани, озъбени и без отличителни знаци срещу гражданското недоволство. И биеха и нарушаваха закона… не само в нощта на белия автобус. Без напън за обмисляне дали не сме от една страна на барикадата…

А сега очакват разбиране и съчувствие?…

Тези, които са призвани да пазят реда и закона, вчера се държаха като футболни хулигани и го прегазиха най-безцеремонно. Демонстрираха сила и простащина. И отново заплашваха граждани – неясно в каква роля. Днес продължават! (Свестните в МВР нещо недовиждат, или пак колегиално мълчат?) И това не е дреболия, защото тук размислите спират. Тук всичко свършва и се срутва…

P.S. Реакциите на ДПС, БСП, омбудсмана Мая Манолова и синдикатите говорят еднозначно. И не за хубаво

P.P.S. Фактът, че ДПС критикува Румяна Бъчварова, а мълчи като свестен полицай от системата на МВР за Горанов е двойно по-любопитен. И още толкова опасен!

P.P.P.S. И да… Не се извинявам за заглавието! Още по-малко за иронията…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България