sosbg.org

sosbg.org

Преди всяка Коледа отвсякъде започват да валят призиви за участие в една или друга благотворителна кампания. Едни ще ни убеждават да изпращаме SMS-и, други ще се противопоставят заради прословутото ДДС, което държавата нагло прибира. Аз няма да ви убеждавам или разубеждавам в нищо…

Просто ще споделя, че преди време реших да стана семеен спонсор на „SOS детски селища“. Това не е единствената кауза, която съм решил да подкрепям, но всеки месец покрай всичките ми други сметки в epay.bg изгрява още едно плащане – моята скромна месечна вноска в полза на „SOS детски селища“ – най-малкото за да не забравя случайно. Много е трудно да прецениш една или друга кауза заслужава повече твоето внимание и средства. Това, което ме спечели да взема своето решение бе честният и открит аргумент, че тези деца заслужават подкрепа през цялото време – не само на Коледа или Великден. Не само покрай злощастните опити на различни медии и продуценти да актуализират телевизионния си рейтинг.

Сякаш всяка година живеем все по-сложно. Дните напоследък не са от най-леките за никого. И все пак не е нужно, човек да разполага с много за да помогне с малко. Можете да станете семеен спонсор и само с 10 или 20 лева месечно. Със сигурност можете да извадите две кутии цигари, някое лъскаво списание, един обяд или едно такси от месечния си бюджет в полза на вашето месечно дарение. Ако разбира се ви идва отвътре и сте склонни да се ангажирате ежемесечно. Много дребни, но постоянни дарители са по-голяма сила от случайните еднократни импулси на съпричастност.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България