Преди всяка Коледа отвсякъде започват да валят призиви за участие в една или друга благотворителна кампания. Едни ще ни убеждават да изпращаме SMS-и, други ще се противопоставят заради прословутото ДДС, което държавата нагло прибира. Аз няма да ви убеждавам или разубеждавам в нищо…

Просто ще споделя, че преди време реших да стана семеен спонсор на „SOS детски селища“. Това не е единствената кауза, която съм решил да подкрепям, но всеки месец покрай всичките ми други сметки в epay.bg изгрява още едно плащане – моята скромна месечна вноска в полза на „SOS детски селища“ – най-малкото за да не забравя случайно. Много е трудно да прецениш една или друга кауза заслужава повече твоето внимание и средства. Това, което ме спечели да взема своето решение бе честният и открит аргумент, че тези деца заслужават подкрепа през цялото време – не само на Коледа или Великден. Не само покрай злощастните опити на различни медии и продуценти да актуализират телевизионния си рейтинг.

Сякаш всяка година живеем все по-сложно. Дните напоследък не са от най-леките за никого. И все пак не е нужно, човек да разполага с много за да помогне с малко. Можете да станете семеен спонсор и само с 10 или 20 лева месечно. Със сигурност можете да извадите две кутии цигари, някое лъскаво списание, един обяд или едно такси от месечния си бюджет в полза на вашето месечно дарение. Ако разбира се ви идва отвътре и сте склонни да се ангажирате ежемесечно. Много дребни, но постоянни дарители са по-голяма сила от случайните еднократни импулси на съпричастност.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Мирослав Рачев 15 декември 2009 в 15:23

    След като прочетох първата ти публикация относно “SOS детски селища”, нашето семейство е спонсор. Не е необходимо да е Коледа, за да обърнем внимание на онези, които имат нужда.

    Отговор

Ако искате да споделите нещо