Справедливост за Николай Баровски

Наскоро от един пост в блога на Maniax научих за случката с Николай Баровски. Защо ли някак звучи едновременно нелепо, тъжно и много вероятно предвид света, с който сме се заобиколили. Снощи след концерта умувахме какво можем да направим за един човек, когото не познаваме, но до чиято музика сме се докоснали и най-малко тя говори, че е човек с дух, с позиция, неспособен да направи това, в което го обвиняват, въпреки, че дори и за миг да допуснем, че го е направил, всеки заслужава поне справедливост, а не безразличие, безсилие и отчаяние. Не произволът, който го е сполетял.

Не знам какво правят съответните ведомства по темата, но ако следва да им бъде оказан натиск то трябва да им бъде оказан такъв. И да им бъде припомнено, че на някои хора им пука. Приятелите на Николай са стартирали вече сайт за развитието на тъжната история. Адресът е:

http://barovsky.ludost.net

Сайтът на групата му Балканджи http://balkandji.com/bg/ призовава за банерна кампания, с която да разшумим по случая. Снощи си припомнихме как използвахме силата на блоговете и връзките помежду ни да разгласим за „Камината“ или за прожекцията на „Корпорацията“, за книгата „Без лого“. Всъщност блоговете навярно са някаква сила – всеки от тях си има някаква публика – понякога еднаква, друг път различна. Снощи решихме да призовем блогърите или хората, които се грижат за някакъв сайт да напишат по нещичко за Николай Баровски за да предизвикаме шум. Ще се погрижим този шум да стигне толкова нагоре, колкото ни стигат силите, до тези, от които зависи да се заинтересуват. Те не може да се сещат за нас само покрай изборите! Хайде да ги накараме да се позадействат. Нека всеки блогър разкаже на своите читатели за съдбата на Николай – това може да се случи на всеки добър и доверчив човек.

Сложете link към http://barovsky.ludost.net, картинка, банер или каквото решите. Всеки е невинен до доказване на противното, а Николай заслужава поне справедливост и може да чака процеса си и в България! Ако България просто се ангажира да го поиска!

Справедливост и свобода за Николай Баровски!

2 коментара за “Справедливост за Николай Баровски”

  1. Йовко, научих за инициативата от блога ти, макар че знаех за случая – просто мислех, че Ники отдавна е на свобода. Не мога да си представя какви ултра-дебили трябва да са хората, които го държат вече толкова време. Познавам Баровски, познавам и сестра му. Той е 100% невинен. Утре това може да се случи на всеки от нас, който преминава коя да е граница – дори от непознати хора, които могат да ти пъхнат нещо забранено в багажа. Нека всеки помисли какво може да направи по въпроса…

Вашият коментар