Много интересна за мен статия се е появила в eWeek в понеделник. Великата някога компания Sun така и не можа да реши цяло едно десетилетие своите стъпки в кошмарното си open source танго. След като така и не се престраши да отвори скъпоценната си Java, напоследък взе да прекалява с дуелите си на вятъра.

Аз лично вече не очаквам нищо хубаво от тази посока като навярно в някой момент просто Слънцето ще залезе окончателно… Което ми напомня да се сдобия с някой стар SPARC докато още е възможно ;)

Статията поне обаче е забавен пример за blog-диалог. Май се е родил нов епистоларен жанр…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Явор Доганов 1 октомври 2004 в 19:26

  Grandpa, сигурно е вярно е това, което казваш. Но и аз като Йовко много, ама много бих искал да се сдобия с някой стар SPARC, а защо пък не UltraSPARC или пък Sun 2/3 (нишо, че е с m68k). Каквото и да е „слънчевото“ желязо, ще заеме достойно място в моя зоопарк. Даже се и римува – „Искам архаичен SPARC за славния ми зоопарк“, „Искам старо Слънце, древно като грънци“…

  Отговор

 2. Сън винаги са били по-големи монополисти от Майкрософт. И от край време са много с много, ама много надути цени.

  Отговор

 3. Може да са скъпи, но за сметка на това "желязото" е страхотно също така имам добри впечатления от Solaris 8

  Отговор

 4. ако отворят Джава ще стане един хаос

  Отговор

Ако искате да споделите нещо