Телевизия от Megalan

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Здрасти Йовко,

  Много благодаря за споделенното мнение ( подозирам, че закачката със сесиите беше за мене ;) ). От доста време мисля да си сменя ISP-то, а и кабелния оператор. Исках да чуя повече мнения за Megalan, а след така изказаното ти мнение съвсем скоро може да им стана клиент. Благодаря за отзива, наистина полезен, особенно когато е направено от грамотен човек.

 2. Ами и да, и не… :-) Всъщност никой не обича лимитите – дори и да не му пречат, така че и аз се радвам на тази новина :-) Поздрави! :-)

 3. Йовко,

  Можеш ли да направиш няколко снимки на въпросното устройство (отпред, отзад), на дистанционното и ако е възможно на интерфейса (ако може едно клипче направо, хем да видим и как изглежда картината).

  Кой от изходите си ползвал, добре ли се справя устройството с upscale на sd сигнал? Някои от каналите да са 16:9?

  Имаш ли информация за пускане на HD канали в услугата?

  Благодаря!

 4. От ръководството на STB-то може да се добие представа за интерфейса (http://forums.megalan.bg/index.php?showtopic=26041) – за снимки мога да направя след ден-два понеже довечера ще се върна късно, но то няма какво да се снима – напълно черна кутия с набор изходи отзад – описал съм ги в текста – има описание и в ръководството. Аз ползвам HDMI на 1080i който пускам към AV-reciever и оттам към телевизора, който е 32″ LCD (HD ready) и за този размер картината е чудна – нямам как да го видя на по-голям или Full HD телевизор. Предполагам в офисите на Мегалан може да се види на място на по-големи телевизори. Канали в 16:9 има, както има и обозначение за това в менюто на каналите – кой е 4:3 и кой 16:9 се изписва веднага след името на канала. Имаше HD канали по време на тестовете – в момента няма, но във форума на Megalan се твърди, че ще има и че текат преговори за права в момента. Между другото форума на Мегалан е добро място за получаване на информация от първа ръка, аз нямам никаква идея за маркетинговите и пазарни планове на компанията.

 5. Здравейте,
  можете да дадете мнения и оценки на услугите на Мегалан в портала за мнение за интернет доставчиците в България, които разработвам в момента. Надявам се това да не бъде прието като Спамене.
  Ето и адреса му: http://ispbg.info/

 6. HADES : не знам за телевизията, ама интернеДа на Мегалан кърти мивки :). Ето например 4 години го ползвах, преместих се на друг адрес където нямаха покритие и смених доставчика. Няма да ти обяснявам като изградиха покритие при нас, кои им беше един от първите клиенти в квартала :). Пускай там и се радвай на европейска услуга :)

 7. Йовко, много се радвам, чe търсейки отзиви за ТВ на Мегалан, попадам точно на твоето мнение. Предстои ми да реша на чии услуги да се спра в нов апартамент.. и май всичко клони в полза на Мегалан. Единствено ме притеснява какво ще стане като се качат много маймуни на клона… и качеството на ТВ рязко спадне. Просто технологията, която ползват едва ли ще позволи да запазят добро качество при много потребители. За нета е ясно – няма аналог.
  Но пък като им падне телевизията след 4 месеца, ще съм вързана с 1-годишен договор.. и още се колебая… хммм…

 8. Не зная каква е технологията в детайли, за да коментирам – мога само да гадая… Но ако аз пускам услуга с потенциал за масовост ще подходя по два начина – или ще съм си преценил добре растежа, който ми позволява технологията или ще имам резервен план за миграция към друга технология, когато му дойде времето…

 9. Не е малко по темата, но би ли ме посъветвал за лсд телевизор? 32/40 инча, от по-бюджетните. Също така ако може да ме ориентираш, рекламен трик ли са тези обяви от типа 200 херца, 600 херцов, 100 херцов…Реалко колко херца са „обикновенните“, на които нищо не пише и мога ли да се доверя да не ми трепти картината, че ми е важно за очите.
  Мега-тв, ще се вижда ли добре на 40 инча?
  По принцип виждат ли се пиксели при бързите сцени?

  Много Благодария, предварително!
  Макс

 10. Здравей, отдавна Дебна мегалан за цифровата TV и снощи сучайно отворих страницата им и видях че го предлагат вече. Аз ползвам техен интернет от 1,5 г. и съм много доволен. В момента съм абонат на Евроком цифрова ТВ, но тъй като цената им е 26 лв. на месец а от 2 емсеца махнаха програмите от пакета на Discovery, съм меко казано бесен. За съжаление ми остават 6м. от договора с Евроком, но съм готов да се откажа срещу неустойка ако Мегалан предлагат TV услугата със същото качество както и интернета.
  Надявам се да продължищ да пишеш впечатленията си тук, което много ще ми помогне в избора.

  Мерси за добрия пост.

 11. @MAKS: Телевизорите са мания за един друг тип хора – като се има предвид, че почти не гледам телевизия за мен това е средностатистическа вещ, която е добре да има наоколо, но нищо повече… Хвърли едно око в hardware-bg форума – там експерти и „експерти“ колкото искаш има – гледай да попаднеш на първия вид ;-)

  @Kreto: Ами може и да споделя пак (ако има какво) нещо по темата по-нататък, но не мога да се ангажирам, че ще се случи – вече имам опашка от обещани неща, които не съм изпълнил и не е добре да трупам още. А и услугата на Мегалан е точно това, което обещават засега. Работи, добре и каналите се увеличават… Аз подписах вече пакетен договор за телевизия + интернет с тях за една година.

 12. Благодаря Ви за изчерпателното експозе.
  Аз също съм клиент ан Мегалан нет-а от 6г. много съм доволен. Напоследък се зачудих от предложения на НЕТ1 за интернет и ТВ за 30лв. Но когато се обадих за тестовия период от 15 дни, както те казват, се оказа, че трябва да подпиша договор за 1 г. и тогава тествам – Къде е смисъла? Тъпотия!
  Сега вече се ориентирам и аз към Мегалан за ТВ, защото и мен както горепишещите не съм доволен от Евроком, заради Дискавъри каналите. Едно се питам – Дали мога да сменя езика на Евронюз, повечето са на английски, а аз искам на френски, но май от твоето описание се разбира, че мога да избирам езика на програмата или се лъжа?
  Приятен ден.

 13. Здравейте отново :-)
  Оказва се, че съм разбрал погрешно, език на канал Евронюз не може да се променя, въпреки предаванията на английски и френски език на същия канал. В София съм виждал в различни квартали Евронюз на френски и в друг на английски. Странно в Европа съм виждал, че може да избираш езика на програмата, стига да се позволява от канала, но при нас още не е помислено. Както не е помислено и за принтер за ТВ. Лично моя идея :-))
  Лек ден.

 14. Може да се избира езика на програмата, когато се излъчват няколко аудио-потока съответно на различни езици, за момента няма такава функционалност – не знам дали е планирана в бъдеще…

 15. IPbox 9000 HD -безспорно един от най-добрите HD приемници ….но след Dreambox :-). Нямам намерение да се заяждам но за толкова много време така и не успяха да му направят читава enigma2 да работи на него, като добавим и най-разпостранения емулатор CCCam който също е без аналог нещата се обръшат на 180 градуса.

 16. Здравей, Йовко!

  Радвам се, че попадам на познат „бета“ тестер на услуга, предлагана от megalan. Бил съм клиент на megalan като интернет провайдър и нямам оплаквания. Сегашното ми питане касае моя племенница, която е клиент за доставка на интернет и отскоро се нуждае от кабелна телевизия. Каква е процедурата по съвместяването на двете услуги при положение, че вече има наличен интернет?
  Ще се радвам да споделиш и с други заинтересовани, какви са условията и цените на двойната услуга.
  Чест и почитания!

 17. Предлагат се пакетни услуги (Интернет + TV). Прекратява се текущия договор (само за Интернет) и се подписва нов за този пакет, който си избереш. Видовете пакети, цените и разликите между тях ги има на сайта на Мегалан.

 18. Днес Мегалан подмениха външния кабел с вътрешен у дома. Тъй като до сега ползвам Евроком кабелна, но определено искам да сменя ТВ доставчика. Сега, мисля да пробвам необвързващ договор за 1 месец с цифровата на мегалан и се надявам да сключа и едногодишен, ако и ние сме доволни. Но като се има предвид качеството на интернет, едва ли ще се разочаровам от цифровата :)
  Благодаря за статията, беше ми много полезно.

 19. от интернета съм доволен за сега
  чудя се дали да прибавям и кабелната от тях /по тоя въпрос пък съм много доволен към момента от нет1 – освен/дебело подчертавам/ от че брутално подвеждат с плащанията – след всяко плащане получавате веднага покана за следващо плащане – говоря за онлайн плащане/
  а тук ме впечатли следното последно условие от условията им:
  5. Предсрочно прекратяване на договора.
  ………….
  Клиент, може да прекрати предсрочно договора, след заплащане на всички дължими месечни такси, посочени в договора.
  – т.е. решаваш да не ползваш услугите им, доплащаш всичко до края на срока на договора /все едно ползваш всичко и до край/ и ги освобождаваш от всякакви задължения, за които всъщност им плащаш – т.е. реално какво прекратяваш – прекратяваш всякакви техни задължения, за които всъност им плащаш съгласно същия този договор – много интересна форма на прекратяване на договор
  и другото –
  При промяна на адреса на клиент извън покритието на Мегалан Нетуърк, същият не се освобождава от дължимите месечните такси по договора. – да обърнат внимание особено квартирантите !

 20. След сливането с Мобилтел аз не съм убеден, че ще подновя договора си за телевизия след като текущия ми изтече. Даже може да опитам дали не мога да се възползвам от клаузата за промяна на услугата към такава само за Интернет. Има такава в Общите условия.

 21. Йовко, защо смяташ да прекратиш договора за телевизията с Мегалан? Влошава се качеството на услугата или заради покупката им от МТел само? Ще съм благодарен за информация, защото тъкмо се колебая дали да не се включа към тях за ТВ

 22. Три са причините. Едната е, че почти не гледам телевизия, а няма никой друг вкъщи, заради когото да си струва да има телевизия вкъщи. Другото е, че пакетите на Мегалан бяха смесени с тези на Мобилтел и в крайна сметка в момента имам нещо като 170 канала, които дори нямам желание да прелиствам. Включително сигурно над 15 канала ултрадолнопробно порно. Третата е, че за съжаление качеството на картинката също не е това, което беше преди 2 години. Поддръжката на Мегалан продължава да е перфектна, за което им свалям шапка, но ако толкова ми потрябва телевизия… предпочитам да плащам два пъти повече за HD-пакет и луксозни канали като iConcertsHD или MezzoLiveHD, отколкото за тази мега-мултипрофилна колекция, която не потребявам. В този ред на мисли, в момента би ме спечелило предложението на satellite.bg, още повече, че мога да си плащам месец за месец… да спра да плащам за известно време и т.н.

 23. Като каза „satellite.bg“ се сетих, че имам сериозна драма с Булсатком и фактa, че не могат да ми осигурят HD приемник. Имам вече апарат, който направо си плаче за HD, но Булсаткомаджиите не знаят кога ще имат техния си приемник.
  За satellite.bg ме възпира най-вече това, че въпреки че имат по-висока такса, нямат канали, които понякога (дори и рядко) гледаме :).
  …а защо не харесваш порното :)…?

 24. Нямам против порното. Но има едно такова грозно и дори гнусно порно, против което имам копче off или delete :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: