Днес, покрай цялата лудница около твърде концентрирания откъм време и задачи проект, на една машина биде натоварена и новата бета на Vista – бъдещия Windows, когато и ако го напишат.

Много ми е интересно ако я нямаше добре смазаната маркетинг машина на Microsoft как по дяволите ще се продаде това нещо. Всъщност в новата Vista няма почти нищо ново – вярно, че това е само десктоп, но освен поредния секси шарен интерфейс, малко по-гъвкав файлов браузър плюс купчина детайлчета и козметики, дето с лупа да ги търсиш, други изненади няма. Освен нещо наистина потресающо – този път търсенето на файлове из диска работи – най-накрая – браво! Сещам се как ще force-нат потребителите на 2000 да се ъпгрейднат – като им спрат поддръжката – но ми се вижда, че за IT-консултантите ще е трудно да си изсмукват много други business reasons от пръстите. Откъм security обещанията са големи, но обещанията са едно, а реалният живот друго. Ще поживеем, ще видим… А и в това няма лошо – слабофункционална Vista (когато излезе – това е още далечна beta) ще отвори още врати на Mac и Linux-десктопа…

А ето и една прясна-прясна новина, с която да дразня на бира Canon-ците ;-P

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Аргхмнееее! какво ти дразнене на бира – направо забиваш нож в гърлото ;)

    Отговор

Ако искате да споделите нещо