Преди два-три дни ccMixter обяви свой Top 100 CC BY hits съставен само от парчета реализирани под Creative Commons – Признание. Нямам представа дали има и друго българско участие в предложената селекция (поне не си личи от имената), но със сигурност има поне едно, което е made in BG, а именно композицията Photo theme: Window like на Антони Райжеков. Парчето е част от soundtrack-а към пиесата Night Songs, която два сезона се играеше в Хамбара.

Поздравления, Тони!

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. A propos, цялата селекция си струва слушането!

  Отговор

 2. Аз, щото съм шматка, забравих да го похваля, че неговата компилация е избрана за албум на месеца в Jamendo.com за стиловата си секция.

  Отговор

 3. Поздрави на Тони и от мен! Много е нежно и живо. Романтизъм някак. Мирише на дъжд. Сещам се за снимката, тя беше от първите в UrbanStyle. Някой ден, някой уикенд ще се затворя сам само с парчета от ccMixter…

  Отговор

 4. Има както оригинални парчета, така и някои доста психарско звучащи, пр. „Sick as a dog“. Тези психарските определено не бяха за моите нерфи :)

  Едно парче пък беше с толкова ниски тонове, че преди лягане ще трябва да си намествам мебелите…

  Колкото до Тони, той определено е добър в това, което прави. Аз поне досега не съм виждат някои, който едновременно да играе в пиеса и да свири live музикалното оформление към нея :)

  Отговор

 5. брей, аз не знаех това за ccMixter :)

  Отговор

 6. A propos, да отбележим също, че това е потребителска класация (справка – всеки регистриран потребител може да си прави колкото си иска playlist класации). попаднал си на класация на потребителя oppenheimer.

  ако искаш да има повече български – направи си една субективна класация и ти както въпросния потребител и добави колкото искаш български. ако щеш сложи ги всичките на първо място.

  такива неща си струва да се отбелязват също … щото иначе става, че ние българите сме най- най- велики … не виждате ли … пък все нещо не сме признати. или поне така се представят и поднасят нещата. какво да правиш – манталитет!

  Отговор

 7. Мара ба, a propos! Срамуваш се да се подпишеш с името си ли или какво?… Интересно коя класация не е субективна… Тази е забъркана от Eric Steuer по критерий лиценз, а именно CC-BY. Попаднах на линк към тази класация не от къде да е, а от Creative Commons блога, където пише следното:

  … check out 100 CC BY hits, a playlist put together by CC Creative Director Eric Steuer — 100 great tracks licensed under CC Attribution — free permission granted for remix and commercial use.

  Интересно защо трябва постът ми да бъде тълкуван по този начин, а не като чистосърдечна похвала. В крайна сметка трябва ли да ми пука как се дефинират класациите в различните сайтове за да имам опцията да им се радвам. Или онази приказка за казана с българите, дето сами се дърпат надолу е достатъчно вярна… Ама к’во да правиш! Манталитет…

  Отговор

 8. Като стана въпрос за любов и днешния празник, сутринта получих позвъняване от една от моите любовни консултантки (имам общо три, две в БГ и една в Германия):

  „Владо, скъсах с приятеля ми и днес се изнасям! Ще ми помогнеш ли с багажа, реших да се преместя при брат ми в София!“

  Какво ли не би направил човек за своя dating консултант, особено на ден като днешния :)

  На връщане, докато карах, ми дойде идеята да открия бюро за любовна утеха и dating консултации :)

  Отговор

 9. Поздравления, Тони! Не се учудих, но пък адски се радвам за това ‘признание’. :) Подсетих се и, че е време да се насладя отново на Night Songs за … 5-ти път :). Охххх, такива новини ми действат направо интоксикиращо!

  Още утре ще направя едно проучване тип „Къде сме ние?“ и ще сваля останалите песни от класацията.

  PS Window Like е в Top 50 на моята last.fm класация! И даааааа, ужасТно субективна съм! :D

  Отговор

 10. Цитирам приятелка: „Много надълбоко влиза тази мелодия“ ;) А пиесата е различна. Хубаво различна.

  Отговор

 11. супер, аз научих от тука за това :) надявам се Jamendo.com да стане по-популярен. Аз имах акаунт там повече от година и се помяйвах нещо и после реших „Що пък не…“. ;)
  нотички, музичка :) нека се реят свободно…

  Отговор

 12. Поздравления и от мен Тони!
  Това е сигурен знак, че трябва да продължаваш да „рееш ноти“ така както само ти ги чуваш и най-вече да не забравяш да ги споделяш в интернет! защото за слушателите като мен това си е едно много хубаво лекарство срещу стреса в и около нас …
  няма значение, няма да философствам – просто исках да те поздравя;) в момента слушам Jazz U – страхотни изпълнения;)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо