Тъпи номера

Тъпи номера

В много блогове и online-медии започнаха да се появяват провокативни коментари, подписвани (уж!) с имената на популярни блогъри, призоваващи към насилие на днешния протест. Други пък са анонимни и съдържат заплахи за физическа саморазправа с блогъри. Елементарните проверки показват, че това засега са по-скоро глупав начин за забавление от идиоти, но не бива да се изключват и другите опции. Очеизвадно е, че стила и думите на един блогър са градени с години и той принципно не би подстрекавал към нещо, срещу което е против дълбоко в душата си. Провокациите са тъпи и елементарни за нивото на интелигентност на всеки средностатистически блогър. Обикновено тъпчовците дори не се подписват с реалните email-адреси на блогърите, които се опитват да имитират, когато попълват формулярите за коментар, което съвсем прави работата съшита с бели конци, но внимавайте какво се появява в коментарите ви. При проверка на IP адресите също си личи, че те не идват от вярната посока, но бъдете бдителни и по-добре не ги пускайте за публикация.

Без значение дали това са реални провокации или тъпи забавления на идиотчета възможно е днес, по време на протеста, също да има провокации при това offline. Пазете се и не влизайте в никакъв конфликт с никого! Всеки провокатор моментално да се посочва на полицията!

Валери и Пейо също вече писаха за това…

Не исках да пиша и аз за случая с убийството в Несебър, извършено пред безучастния поглед на полицай, защото черните краски вече ми идват в повече, но това е само още един повод да се твърди, че в тази държава всичко идиотско и ненормално е възможно… И се възприема тихо и спокойно… Дори в коментарите в Дневник, забелязах поздравление за убиеца?! WTF?!

Затова ще се видим в 19 ч. пред НДК – за да имаме природа и да говорим свободно

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България