Трудовашки филтър

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Не е добра идея в allow или deny редове да се ползват .EXAMPLE.TLD. Това ще накара Апачи при всяка заявка да прави gethostbyaddr() заявка или по-просто казано да пита DNS-а за името на IP адреса и това ще доведе до сериозно забавяне в обслужването на заявките. По добре ако ще се филтрират да се филтрират по мрежи. Кофтито е, че покрай тях ще изгори и някой друг.

 2. Така е… но това да му е проблема на Apache-то – моето ще се погърчи малко повече месец-два докато ми мине яростта…

 3. Някакси не ми изглежда достатъчно просто deny. Специална страница с грешка „Мрежата на Труд е блокирана, поради непристойно поведение“ ми изглежда по-подходящ отговор на наглостта на трудоваци.

 4. Не можете да ограничите свободата на словото, г-н Ламбрев.
  Хората искат да четат Труд и ще го правят. А в резултат на вашите ‘забрани’, само Труд става по-популярен. Отивам за един Труд.

  Поздрави!

 5. @trudovak
  Както е добре известно масите са лесни за манипулиране, а и отделните хора са често са склонни да избират все неподходящи за тях неща…

 6. Винаги съм се възхищавал на демагогията – на лекотата, с която подменят истинското значение на думите и на лековерието, с което се възприемат от повечето хора. А е толкова тъжно…

 7. Цитат:
  „Между другото хората на Народна библиотека ми подсказаха още един хубав за филтриране сегмент – този на Министерство на културата – X.X.X.X/24“

  Този сегмент не е на Министрество на културата, направете си труда да проверите кои са точните IP-адреси.

  (Коментарът е редактиран!)

 8. Коментирате информация от преди 9 месеца, правете си труда да гледате датите… Както и последните изречения на поста…

 9. Не ме интересува от преди колко месеца е, въпроса е че погрешно се филтрират и други освен Министерство на културата.

  Направете си труда да откриете IP адресите им за да не страдат другите.
  Не бях запознат с проблема който описвате и ми стана интересно да се ограмотя допълнително, но е факт че въпросната мрежа не е собственост на Министерство на културата!!!

  П.П. Аз съм си направил труда да видя датите и да вникна в проблема, но явно някой не си е направил труда да си провери адресите преди да подвежда другите.

  Извинявам се за тона, не искам да засегна никого.

 10. Такива стил и тон не се допускат в този блог! Въпреки формалните извинения!

  Подвеждаща и неточна информация има навсякъде, отговорност на този, който я използва е дали да и се довери или не… Нямам ангажимент да проверявам всички детайли и да ги държа актуални с времето. Написал съм го изрично в прав текст специално и в края този пост. Аз пък може да съм направил този призив в резултат на моментна загуба на разсъдък – нужно ли е да ми се вярва сляпо?…

  Anyway информацията за онзи сегмент е заличена… (отново без да бъде проверена)…

 11. Въпроса не е в това дали вярвам сляпо или не :)
  Вярвам или не вярвам – нямам избор защото съм филтриран без да имам пръст в цялата тази работа, нито пък имам вземане-даване с въпросното министерство.

  (бел. Коментарът е редактиран)

 12. Не си филтриран! Ако беше – нямаше да можеш да коментираш :-)

  Освен това всичко по-горе никога не е било прилагано реално тук – беше блъф – форма на social engineering спрямо Труд, която ми помогна да събера информацията, която ми беше нужна – а и без това… беше добра ответна реакция…

 13. А някои не се шегуват и филтрират яко :)
  Тук не съм филтриран, но въпроса беше да се уточни адресното пространство…

  Аз съм доволен от диалога, пък и научих нещо ново.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: