Някои неща просто трябва да остават за историята. Сканираната изрезка е от в-к Капитал, от броя им от 19-25 август 2006, стр. 3. И разбира се е във връзка с това, а и… с предходния ми пост.

Красимир Гергов - Не на безплатните вестници

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Уникално изказване, да… Особено при условие, че точно шефовете му (Нюз коропрейшън) ще пускат безплатен вестник. Мания, мания – това само наш „експерт“ може да изръси.

  Как може да искаш забрана върху конкурента си, като се позоваваш точно на конкурентния принцип?!?

  Батето Славков ги плещеше по-адекватни дори…

  Отговор

 2. В издание на Капитал от 2.09.2006 пък попаднах на статията "Пирати в парламента", където се описва създаването на Партия на Пиратите (PP) в Швеция като реакция срещу ограниченията, които много хора чувстват при обмяна на файлове в интернет. Интересно е, че се очаква не малко млади хора да гласуват за Партията на Пиратите, може би достатъчно за да влязат в парламента на следващите избори, изтласквайки една от по-малките партии. Сайтът на партията се намира на адрес http://piratpartiet.se/

  Понеже освен шведски посетители идват и чужденци имат резюме на английски, също даже на български!

  Интересно, дали в България е възможно да се създаде подобно движение?

  Отговор

 3. Ами каквото почукало такова се обадило, не сме далеч от деня, когато Пират ще звучи гордо, просто защото течението по което се носи света през последните десетина години определено има нужда от корекция.

  За България съм пълен песимист! Тук сме обречени да се носим по течението и сиви кардинали като горния на снимката с две изречения да дефинират посоката. Стискам палци Болен да не стане президент…

  Отговор

 4. Ха-ха-ха. Назначеният капиталист, бивш шестак и настоящ монополист на рекламния пазар ще ни учи на коректност в бизнеса… По всичко изглежда, че „Инфомедиа“, които ще пуснат безплатен ежедневник от есента не могат да бъдат купени и не са подлоги. Това вбесява Гергов и другите копелета като него.

  Отговор

 5. Икономедиа (те са собственици на Капитал, а не Инфомедиа) – няма да пуснат безплатен вестник или поне не от есента. За това Капитал писа – мисля че в следващия брой на цитирания от Йовко. Може и да не се продават, но определено се страхуват от рекламна война с ВАЦ и Гергов.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо